Aizturēta azerbaidžāņu baņķiera sieva, kura britu universālveikalā iztērēja £16 miljonus (7)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS/ScanPix

Lielbritānijā ar pirmo "neizskaidrojamās bagātības orderi" aizturēta 55 gadus vecā Zamira Hadžijeva, kura universālveikalā "Harrods" Londonā pamanījusies iztērēt 16 miljonus sterliņu mārciņu (18,3 miljonus eiro), vēsta raidorganizācija BBC.  

Hadžijeva ir precējusies ar bijušo Azerbaidžānas valsts bankas darboni, kurš dzimtenē izcieš 15 gadu cietumsodu par līdzekļu piesavināšanos.

Hadžijeva, kura dzīvo 15 miljonus mārciņu (17,2 miljonu eiro) vērtā mājā netālu no universālveikala, ir pirmā persona, pret kuru Lielbritānija vērsusi jaunā tipa aresta orderi. Hadžijevai nāksies britu varasiestādēm izskaidrot, kādā veidā viņa tikusi pie savas turības.

Vestminsteras tiesā Londonā izskanēja, ka Hadžijeva tikusi aizturēta pagājušajā nedēļā. Viņa labprātīgi padevās likumsargiem. Viņai draud apsūdzības divos punktos par līdzekļu piesavināšanos un izraidīšana uz Azerbaidžānu. Šonedēļ notikušajā tiesas sēdē prokurors pieprasīja paturēt Hadžijevu apcietinājumā, citādi viņa varētu censties bēgt no Lielbritānijas.

Hadžijevas advokāti sacīja, ka sieviete neesot nekāda "krāpniece", bet viņai esot paradums ar vērienu tērēt naudu. Lepnajā "Harrods" universālveikalā Hadžijeva laikā no 2006. līdz 2016.gadam atstājusi 16,3 miljonus mārciņu (18,7 miljonus eiro). Pērkot rotaslietas un citas preces, viņam izmantojusi 35 bezlimita kredītkartes, ko izdevis viņas vīrs, norāda portāls "Meduza".

Taču domājams, ka izmeklētāju uzmanību piesaistījuši nevis tēriņi universālveikalā, bet gan apmēram simt metru attālumā no tirdzniecības centra esošā māja, kas iegādāta par 15 miljoniem mārciņu.

Advokāts uzsvēra, ka Hadžijeva uz Lielbritāniju pārcēlās pirms gandrīz desmit gadiem pēc vardarbīga nolaupīšanas mēģinājuma Azerbaidžānā, turklāt viņas bērni mitinās Lielbritānijā, tāpēc neesot jābaidās par viņas centieniem pamest valsti.

Tiesnese Emma Arbutnota piekrita Hadžijevu atbrīvot pret drošības naudu 500 000 mārciņu (572 000 eiro) apmērā un ja viņa apņemas uzturēties savā mājā Naitsbridžā un katru dienu "atrādās" policijai. Prokuratūra nekavējoties apstrīdēja šo lēmumu, tāpēc Hadžijeva pagaidām joprojām ir apcietinājumā.

Pagājušonedēļ Lielbritānijas Nacionālās noziedzības apkarošanas pārvalde (NCA) konfiscēja Hadžijevu ģimenei piederošas rotaslietas vairāk nekā 400 000 mārciņu (458 000 eiro) vērtībā, ko bija paredzēts pārdot ar izsoļu nama "Christie's" starpniecību.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu