Par dārgakmeņu kontrabandu Izraēlā aiztur krievu “dimantu karaļa” radiniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlā par vērienīgu dimantu kontrabandu no Krievijas aizturēti seši cilvēki, tostarp par “dimantu karali” dēvētā krievu izcelsmes uzņēmēja Ļeva Ļevajeva dēls un brālis, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Izraēlas policija un muita izmeklē lietu par dimantu kontrabandu no Krievijas. Valstī nelegāli ievesto dārgakmeņu vērtība tiek lēsta 300 miljonos šekeļu (71 miljona eiro), vēsta Izraēlas laikraksts “Haaretz”, atsaucoties uz informācijas avotiem policijā.

5.novembrī Izraēlas tiesa pagarinājusi visu sešu lietā aizturēto cilvēku aresta termiņu.

Tiesas materiālos norādīts, ka aizturētie ar dimantu kontrabandu nodarbojušies vairāku gadu garumā.

Visiem aizturētajiem izvirzītas apsūdzības nodokļu un muitas noziegumos, krāpšanā, dokumentu viltošanā, noziedzīgā sazvērestībā un naudas atmazgāšanā.

Aizdomās turamo mājās veiktas kratīšanas.

Kā ziņo “Haaretz”, Izraēlas policija šīs lietas izmeklēšanu sāka 2018.gada martā.

Kontrabandas shēma atklāta pēc tam, kad Telavivas lidostā 2017.gadā tika aizturēts Ļevajeva dimantu uzņēmuma “LLD Diamonds” darbinieks.

Muitas pārbaudes laikā šī cilvēka bagāžā tika atrasti nedeklarēti dimanti.

Kā ziņo Krievijas laikraksts “Kommersant”, pēc aizturēšanas šis cilvēks piekritis sadarboties ar policiju un atklāt informāciju par šo kontrabandas shēmu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka šie dimanti iegūti dažādās valstīs, nogādāti “LLD Diamonds” struktūrvienībā, bet pēc tam vesti uz Izraēlu.

Pieci no šajā lietā aizturētajiem strādā uzņēmuma “LLD Diamonds” struktūrvienībās Krievijā un Izraēlā.

Kā pavēstījusi Izraēlas policija, lietā aizturētie Ļevajeva dēls un brālis tiešā veidā bijuši iesaistīti dimantu kontrabandā un realizēšanā Izraēlā.

Izraēlas izdevuma “Ynet” informācijas avoti Izraēlas dimantu tirdzniecības aprindās izteikušies, ka šīs kontrabandas shēmas galvenais organizētājs ir Ļevs Ļevajevs.

“LLD Diamonds” paziņojumā uzsvērts, ka uzņēmējs likumus nav pārkāpis.

“Haaretz” arī ziņo, ka Ļevajevs šobrīd neatrodas Izraēlā, tomēr viņš varētu atgriezties valstī, lai sniegtu liecības šajā lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu