Zemgalē veiksmīgi atrastas divas bezvēsts pazudušās sirmgalves

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles un Bauskas iecirkņa policijas darbinieki, sadarbībā ar zemessardzi un kinologu, veicot aktīvus meklēšanas pasākumus, atrada divas sirmgalves, kuras bija izgājušas no savas dzīvesvietas un neatgriezās.

Šī gada 5.novembrī, pēc pulksten 18.00, Aizkraukles iecirknī tika saņemta informācija par 1940.gadā dzimušu sievieti, kura nav atgriezusies savā dzīvesvietā Skrīveros.

Reaģējot uz saņemto informāciju, policisti, sadarbībā ar zemessargiem un kinologu, aktīvi uzsāka šīs sievietes meklēšanu, kura turpinājās arī nākamajā dienā. Nākamās dienas pēcpusdienā, sieviete tika atrasta dziļi mežā, purvā un nodota mediķu aprūpē.

Savukārt, šī gada 31.oktobrī, ap pulksten 23.00, Bauskas iecirknī tika saņemta informācija par 1947.gadā dzimušu sievieti, kura nav atgriezusies savā dzīvesvietā Vecumnieku novadā.

Policisti kopā ar zemessargiem nekavējoši uzsāka aktīvu pazudušās sievietes meklēšanu, kuras laikā pārmeklēja visas iespējamās sievietes atrašanās vietas. Meklēšanas pasākumi vainagojās ar panākumiem, jo sieviete tika atrasta un nodota mediķu aprūpē.

Policija atkārtoti atgādina, ka izejot no savas dzīvesvietas, neaizmirstiet līdzi paņemt uzlādētu mobilo tālruni, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt palīdzību, bet dienesti - identificēt tālruņa atrašanās vietu. Viedtālrunī ielādējiet mobilo aplikāciju „Mana drošība”, caur Google Play vai App Store.

Ja dodaties uz mežu, ogot, sēņot vai pastaigāties, painformējiet par to savus radus, draugus vai kaimiņus, un kad plānojat atgriezties. Apģērbam ir jābūt atbilstošam laika apstākļiem, ar atstarojošiem elementiem. Neaizmirstiet līdzi paņemt lukturīti, svilpi un medikamentus, ja tādus lietojat, kā arī ūdeni. Ja, dodieties uz mežu, tad tikai uz labi zināmu vietu, un tikai rīta pusē, nevis pēcpusdienā, jo tumsa var pienāk ātri.

Ja esat apmaldījies, nekrītiet panikā, bet mēģiniet noorientēties apvidū.

Ja, tas neizdodas, nekavējoties zvaniet uz tālruni 110 vai 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu