Liepājā muzicēs pianists Reinis Zariņš

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Reinis Zariņš
Reinis Zariņš Foto: publicitātes

Pirmajā kristiešu adventē, 2. decembrī, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" uzstāsies pianists Reinis Zariņš, informē SIA "Lielais dzintars" sabiedrisko attiecību vadītāja Santa Margeviča.

Kamerzāles koncertu sērijas "Personīgi" svētku koncertā mūziķis izpildīs vienu no 20.gadsimta klaviermūzikas virsotnēm - franču komponista Olivjē Mesiāna reti atskaņoto klavierciklu "Divdesmit skatieni uz Kristus bērnu".

Zariņš ir trīskārtējs Lielās mūzikas balvas ieguvējs un 11 starptautisku pianistu konkursu laureāts.

Pēc Margevičas pasutā, cikls "Divdesmit skatieni uz Kristus bērnu" ir viena no klaviermūzikas virsotnēm. Zariņš šo sarežģīto partitūru spēlējot no galvas.

Pianists atklāj, ka šo Mesiāna mūziku iepazinis komponista simtgades svinībās pirms teju desmit gadiem, kad mācījies Jēlas Universitātes mūzikas skolā. Studenti kopīgiem spēkiem atskaņojuši šo darbu, katram bijis jāspēlē divas daļas un Zariņam bija jāiemācās visgrūtākās - 5. un 6.daļa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu