IKEA hotdogs par 30 centiem - vai ēdams? (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" lielveikals Stopiņu novadā, kurš durvis pircējiem vērs 30.augustā.
Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" lielveikals Stopiņu novadā, kurš durvis pircējiem vērs 30.augustā. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Vai vispār ir ēdams?", "Gan jau ķīmija", "Nevaru iedomāties, kāds par tādu cenu var būt cīsiņš" - kaislības ap augustā Rīgā atvērto IKEA veikalu nerimstas. Šoreiz sociālajos tīklos tiek apspriests, iespējams, pat lētākais tur nopērkamais produkts - hotdogs par nieka 30 centiem. Kāds domā, ka tas ir mārketinga gājiens - atnāc lēti paēst, bet pie reizes arī nopērc kādu mēbeli. Cits uzskata, ka uzņēmums ar zaudējumiem tirgo nekvalitatīvu ēdienu. Bet ir arī tādi, kuri paši pamēģinājuši lēto hotdogu un var pastāstīt par saviem iespaidiem. TVNET krievvalodīgā redakcija arī palūgusi oficiālu komentāru uzņēmuma pārstāvjiem, lai kliedētu visus mītus.

Budžeta klases hotdogus, smalkmaizītes un saldējuma aparātu var atrast veikala pirmajā stāvā līdzās izejai. Tur vienmēr vērojama pircēju rinda, un atklāšanas dienā ātro uzkodu tirgošana turpinājās vēl pēc veikala darba laika beigām.

Lai arī daļa pircēju pauž neapmierinātību ar restorānu otrajā stāvā un hotdogiem, kas nopērkami pirmajā stāvā, tomēr turpina stāties rindā, lai izmēģinātu slavenās zviedru gaļas bumbiņas un iegādātos kruasānu par 29 centiem.

"No tāda hotdoga pat bērns nepaēdīs. Cīsiņš ir ļoti mazs - piena desiņa bērnu cīsiņa izmērā, burtiski viens kumoss," iespaidos dalās Irina. 

Maza piena desiņa un kečups vai sinepes, ko pircējs pats uzlej no aparāta (daļēja pašapkalpošanās) - tā izskatās 30 centus vērtais hotdogs.

Taču pārdošanā ir arī hotdogi par 50 centiem vai 1,20 eiro - komplektā ar dzērienu un salātiem.

Citi smej, ka pircējs, izstaigājis visu IKEA un nevarējis neko atļauties, pie izejas par vienu eiro vismaz var iegādāties trīs hotdogus. Un noskaņojums uzreiz kļūst priecīgāks - nav jāiet prom tukšām rokām.

Rīgas IKEA veikala vadītāja Inga Filipova daļēji to apstiprina. "Domājot par apmeklētāju labo noskaņojumu, IKEA hotdogs pieejams par pievilcīgu cenu - tikai 0,30 eiro.

Mēs uzskatām, ka tas ir labākais veids, kā pircējiem pateikties par veikala apmeklējumu un likt viņiem gribēt atgriezties

- pirms došanās mājās piedāvāt gardu uzkodu par neticami zemu cenu.

Tas ir viens no IKEA biznesa idejas piemēriem - piedāvāt plašu produktu klāstu par tik pieejamu cenu, lai tos varētu atļauties pēc iespējas vairāk cilvēku. Hotdogs - tas ir piemērs kvalitātei par zemu cenu. Tas atbilst starptautiskajiem kvalitātes standartiem, sastāvdaļas iepērkam lielos apjomos un tirgojam tos bez uzcenojuma, lai iepriecinātu klientus."

Hotdogi IKEA veikalos tiek tirgoti jau daudzus gadus. 1981.gadā IKEA dibinātājs Ingvars Kamprads nolēma, ka IKEA hotdogs maksās piecas Zviedrijas kronas - tā bija puse no konkurentu piedāvāto hotdogu cenas Zviedrijā.

IKEA tirgo arī veģetāros hotdogus, kuru sastāvā ir kāpostlapas, sarkanās lēcas, burkāni, ingvers, sīpoli, kartupeļi un garšvielas. Veģetāro desiņu pasniedz maizītē ar sinepēm, sarkanajiem kāpostiem un ceptiem sīpoliem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu