Obama: Cīņa par nepieciešamajām reformām ir tikai sākusies (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama trešdien pauda lepnumu par demokrātu panākumiem starpvēlēšanās, kurā viņi atguva kontroli pār Pārstāvju palātu, taču brīdināja, ka cīņa par ļoti nepieciešamajām reformām ir tikai sākusies.

"Mūsu darbs turpinās. Pārmaiņas, kas mums ir vajadzīgas, nenotiks tikai vienu vēlēšanu dēļ, taču tas ir sākums. Vakar vēlētāji visā valstī to aizsāka," paziņoja Obama.

"Es ceru, ka, virzoties uz priekšu, mēs sāksim atgriezties pie vērtībām, kādas mēs sagaidām mūsu sabiedriskajā dzīvē - godīguma, kārtīguma, kompromisiem un iestāšanos vienam par otru kā amerikāņiem, kurus nešķeļ mūsu atšķirības, bet vieno mūsu kopīgais šūpulis," norādīja Obama.

Jau vēstīts, ka otrdien ASV tika vēlēta Pārstāvju palāta, 35 no 100 Senāta locekļiem, kā arī vairāku štatu gubernatori.

Demokrātiem izdevies atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu, taču republikāņi saglabājuši kontroli pār Senātu.

Rezultāti lielā mērā sakrīt ar pirmsvēlēšanu aptauju rezultātiem, kas liecināja par Kongresa sašķelšanos. Arī tradicionāli partija, kuru pārstāv prezidents, parasti cieš zaudējumus starpvēlēšanās, kas nereti tiek uztvertas kā referendums prezidentūrai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu