Ekvadoras eksprezidentu tiesās par cilvēka nolaupīšanas mēģinājumu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ekvadoras tiesnese trešdien nolēma, ka bijušais valsts prezidents Rafaels Korrea ir jātiesā saistībā ar bijušā parlamenta deputāta nolaupīšanas mēģinājumu. Tiesnese Danielja Kamačo pirms tam bija izdevusi rīkojumu par Korreas aizturēšanu un preventīvu apcietināšanu, jo viņš nebija pakļāvies rīkojumam reizi divās nedēļās reģistrēties tiesā Kito. Eksprezidents dzīvo Beļģijā.

Korrea, kurš bija prezidents no 2007. līdz 2017.gadam, tiek turēts aizdomās par līdzdalību bijušā Ekvadoras parlamentārieša Fernando Baldas nolaupīšanas mēģinājumā 2012.gadā Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā.

Balda, kurš palīdzēja Korreas partijai izstrādāt 2008.gada valsts konstitūciju, bet vēlāk kļuva par viņa pretinieku, bija aizbēdzis uz Kolumbiju, lai netiktu ieslodzīts cietumā par apsūdzībām valdības apvainošanā un nacionālās drošības apdraudēšanā.

Viņš neilgu laiku bija nolaupīts, līdz viņu atbrīvoja Kolumbijas policija.

Baldas nolaupīšanas dalībnieki tika tiesāti Kolumbijā un izteicās, ka tajā bijis iesaistīts Ekvadoras izlūkdienests, kas saņem pavēles no prezidenta. Korrea esot gribējis, lai Balda tiktu aizvests atpakaļ uz Ekvadoru un tur ieslodzīts cietumā.

Eksprezidents noliedz viņam izteiktās apsūdzības un izskaidro tās ar "politisku vajāšanu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu