"Arēnā Rīga" Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokopera "Lāčplēsis"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Lāčplēša" lomas atveidotājs, dziedātājs Dons (Artūrs Šingirejs) (no kreisās) un komponists Zigmars Liepiņš un producents Juris Millers piedalās preses konferencē, kurā informē par rokoperas "Lāčplēsis" jauno dalībnieku sastāvu.
"Lāčplēša" lomas atveidotājs, dziedātājs Dons (Artūrs Šingirejs) (no kreisās) un komponists Zigmars Liepiņš un producents Juris Millers piedalās preses konferencē, kurā informē par rokoperas "Lāčplēsis" jauno dalībnieku sastāvu. Foto: Zane Bitere/LETA

"Arēnā Rīga" 8. novembrī plkst.20 izskanēs Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokopera "Lāčplēsis", kurā titullomu izpildīs mūziķis Dons, informē pasākuma producents Juris Millers.

Kopā ar Donu, Martu Kristianu Kalniņu, Zigfrīdu Muktupāvelu, Jāni Skani, grupu "Jumprava", Ievu Kerēvicu, Raimondu Bramani, Jāni Buķeli, Ati Ieviņu, Gintu Krievkalni un Ievu Sutugovu uzstāsies arī simfoniskais orķestri diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā un ritma grupa Zigmara Liepiņa vadībā.

Tērpus iestudējumam darina Evija Dāboliņa, rotas - Uģis Drava, scenogrāfiju - Kristaps Skulte, bet režiju - Viktors Runtulis.

"Liepiņa un Zālītes rokoperu "Lāčplēsis" skatītāji pirmo reizi iepazina 1988. gada 23. augustā, un tā kļuva par mūsu dziesmotās revolūcijas dzirksteli, kas aizdedza Atmodas liesmu mūsu sabiedrībā. Pie rokoperas skaņdarbu tekstos un melodijās iekodētās nācijas sirdsapziņas balss Latvijas tauta ir atgriezusies atkal un atkal - it sevišķi, visai nācijai nozīmīgos brīžos," iestudējumu aprakstīja Millers.

Rokoperas ģenerālmēģinājums, uz kuru joprojām iespējams iegādāties biļetes, notiks plkst.14.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu