Pakistānā par zaimošanu notiesātā kristiete izlaista no cietuma (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pakistānā kristiete Asija Bibi, kas saistībā ar apsūdzībām zaimošanā astoņus gadus pavadījusi ieslodzījumā, izlaista no cietuma, bet joprojām ir Pakistānā, ceturtdien pavēstīja amatpersonas. Bibi attaisnošana Pakistānā izraisīja islāmistu protestus.

Augstākā tiesa pagājušo trešdien atcēla notiesājošo spriedumu Bibi lietā, tomēr viņa līdz šim uzturējās cietumā, valdībai risinot sarunas ar radikāļiem, kas bija nobloķējuši vairākas lielās pilsētas un pieprasīja nekavējoties izpildīt nāvessodu.

Islāmistu partijas jau iepriekš bija solījušas ceturtdien iziet Karāči ielās, lai protestētu pret Bibi attaisnošanu, bet tagad, izskanot ziņām par viņas izlaišanu no cietuma, protestētāju skaits, domājams, ievērojami pieaugs.

"Viņa ir atbrīvota," apliecināja advokāts Saifs ul Muluks. "Man ir pateikts, ka viņa ir lidmašīnā, bet neviens nezina, uz kurieni viņa ceļo."

Pēc protestiem, kas izraisījās saistībā ar attaisnojošo spriedumu, valdība vienojās ar islāmistiem, ka Bibi tiks noteikts ceļošanas aizliegums un ka netiks apstrīdēta apelācija Augstākajā tiesā.

GALERIJA: Islāmistu protesti pret zaimošanā notiesātas kristietes atbrīvošanu Pakistānā

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Muhammads Faisals ceturtdien noliedza, ka Bibi būtu pametusi valsti.

"Viņa ir Pakistānā," sacīja Faisals.

Trešdien cietumā Multanā, kur tika turēta Bibi, saņemts rīkojums par viņas atbrīvošanu, apliecināja cietuma amatpersona.

"Asija Bibi ir pametusi cietumu un pārvesta uz drošu vietu," tviterī paziņoja Eiropas Parlamenta prezidents Antonio Tajāni.

Civilās aviācijas amatpersona Multanā paziņoja, ka pilsētā ieradusies neliela lidmašīna ar "dažiem ārzemniekiem un dažiem pakistāniešiem", lai aizvestu Bibi.

Par zaimošanu apsūdzētā Bibi tika aizturēta 2010.gadā pēc strīda ar kādu musulmanieti.

Islāmisti pieprasīja viņas sodīšanu ar nāvi. Gubernators un minoritāšu ministrs 2011.gadā tika noslepkavoti, jo atbalstīja Bibi.

Islāma zaimošana Pakistānā ir noziegums, par kuru var tikt piespriests nāvessods.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu