Nīderlandietis tiesas ceļā grib kļūt par 20 gadiem jaunāks (6)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

69 gadus vecs vīrietis Nīderlandē sācis tiesāšanos, lai viņa dzimšanas datums oficiāli tiktu mainīts no 1949.gada 11.marta uz 1969.gada 11.martu. Savu prasību pamatojis ar to, ka izjūtot diskrimināciju pēc vecuma - ne vien profesionālajā jomā un lūdzot aizdevumu mājas iegādei, bet arī iepazīšanās aplikācijā "Tinder", vēsta raidorganizācija BBC.

"Mēs varam mainīt savu vārdu. Varam mainīt savu dzimumu. Kāpēc ne vecumu?" laikrakstam "De Telegraaf" sacīja Emīls Ratelbands.

Gaidāms, ka tuvākā mēneša laikā Arnemas tiesa paziņos lēmumu Ratelbanda ierosinātajā lietā. Tieslietu eksperti gan uz lietu raugās skeptiski, jo likumdošanā nav iestrādāta mehānisma, kā cilvēkam mainīt savu vecumu.

Ratelbands norāda, ka saskaroties ar diskrimināciju vecuma dēļ, kas ierobežo viņa spēju atrast darbu un panākumus iepazīšanās aplikācijās.

"69 gadu vecumā es esmu ierobežots. Ja es būtu 49 gadus vecs, es varētu nopirkt jaunu māju, braukt ar citu mašīnu. Es varētu vairāk strādāt," viņš stāsta. "Ja aplikācijā "Tinder" norādu, ka esmu 69 gadus vecs, man neviens neatbild. Ja es būtu 49 gadus vecs un ar šādu seju, es būtu izcilā pozīcijā."

Ratelbands apsolījis atteikties no pensijas, ja viņam izdosies panākt oficiālu vecuma maiņu.

Nīderlandes konstitūcija stingri aizliedz diskrimināciju pēc vecuma ar nodarbinātību saistītos jautājumos.

Ratelbands ir mediju personība un vada motivējošus kursus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu