Niks Keivs sarunā ar Marianu Feitfulu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Niks Keivs sarunā ar Marianu Feitfulu
Niks Keivs sarunā ar Marianu Feitfulu Foto: Ekrānuzņēmums

Kopā ar nule kā izdoto britu 60. gadu mūzikas un modes ikonas Marianas Feitfulas (Marianne Faithfull) jauno studijas albumu "Negative Capability", publicēta aptuveni 20 minūšu gara video intervija, kurā mākslinieci intervē cita leģenda - Niks Keivs (Nick Cave).

Sarunā ar Keivu māksliniece dalās savās atmiņās par 60. gadu "tumšo bohēmu". Redzami arī fragmenti, kuros top jauno dziesmu ieraksts, Keiva un Feitfulas kopdarbs "The Gypsy Faeire Queen".

Atgādinām, ka 1946. gadā Londonā dzimusī Mariana jau 17 gadu vecumā gluži nejauši kļūst par 60. gadu popzvaizgni. Kādēļ nejauši? Neparastā un burvīgā meitene vienkārši kādā ballītē bija sapazinusies ar tā laika lielākajām britu rokmūzikas uzlecošajām zvaigznēm (tikpat jaunām un neparastām) - The Rolling Stones. Grupas puiši Miks Džegers un Kīts Ričardss īpaši Marianai sakomponēja un producēja skaņdarbu, kas vēlāk kļuva par jaunās dziedātājas mūža svarīgāko melodiju - "As Tears Go By".

Minētā dziesma jaunās skaņās iekļauta arī šajā jaunajā albumā.

Noskaties video interviju (angļu val.).

2007. gadā koncertturnejas "Songs of Innocence and Experience" ietvaros dziedātāja uzstājās Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu