Lūdz tiesu piemērot Šveices bankai €1.6 miljardu naudassodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zumapress/Scanpix

Francija lūgusi Parīzes tiesu Šveices bankai UBS piemērot 1,6 miljardu eiro naudassodu par palīdzības sniegšanu klientiem, lai viņi varētu veikt veikt krāpšanos ar nodokļiem.

UBS lieta Parīzes tiesā tiek izskatīta kopš oktobra pēc sešus gadus ilgas izmeklēšanas, kurā konstatēts, ka UBS un bankas Francijas struktūrvienība legalizējusi ienākumus no krāpšanās ar nodokļiem, kas veikta laika posmā no 2004.gada līdz 2012.gadam.

UBS šīs apsūdzības noliedz.

Francijas valsti pārstāvošais advokāts Ksavjērs Normāns-Bodārs trešdien lūdza tiesu sodīt banku par izlikšanos, ka tā nav zinājusi par franču klientiem, kuri slēpj savus aktīvus Šveicē, lai apkrāptu Francijas nodokļu iekasēšanas institūciju.

Francijas Finanšu noziegumu apkarošanas vienība lēš, ka tādēļ valsts nodokļu iekasēšanas institūcijā nav deklarēti vismaz 9,76 miljardi eiro.

Izmeklēšana šajā lietā tika sākta pēc tam, kad bijušais UBS darbinieks informēja varasiestādes par banka izstrādātu sistēmu ar dubulto grāmatvedību, lai slēptu kapitāla pārvietošanu uz Šveici.

UBS jau tikusi atzīta par vainīgu palīdzības sniegšanā aptuveni 20 000 klientu, lai no ASV varasiestādēm laika posmā no 2002.gada līdz 2007.gadam slēptu vairākus miljardus dolāru. Šis lietas izbeigšanai banka samaksāja sodanaudu 780 miljonu dolāru apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu