Latvijā viesosies bērnu grāmatu rakstniece un ilustratore no Islandes Ausloiga Jonsdotira

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ausloiga Jonsdotira
Ausloiga Jonsdotira Foto: Publi

Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas laikā Latvijā viesosies bērnu grāmatu rakstniece un ilustratore no Islandes Ausloiga Jonsdotira, informē Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā pārstāve Inga Puriņa.

Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas pasākumi norisināsies no 12. novembra līdz 18. novembrim, un šo dienu laikā Jonsdotira viesosies Rīgas sākumskolā "Domdaris", Siguldas novada bibliotēkā, Jūrmalas Alternatīvajā skolā un Jūrmalas Centrālajā bibliotēkā.

Jonsdotira ir viena no autorēm, kas veidojusi bilžu grāmatu sēriju par "Mazo briesmonīti" un "Lielo briesmonīti" kopā ar rakstniekiem Kallei Gietleru no Zviedrijas un Rākeli Helmsdālu no Fēru salām.

Deviņu grāmatu sērija izdota autoru izcelsmes valstīs, bet daudzas no tām tulkotas arī somu, norvēģu, dāņu, franču, spāņu, ķīniešu, lietuviešu, basku, katalāņu, kastīliešu, galisiešu, čehu un arābu valodās. Grāmatu "Briesmonītis teica NĒ!" latviešu valodā tulkojis Dens Dimiņš un izdevis apgāds "Liels un mazs".

"Briesmonītis teica NĒ!"
"Briesmonītis teica NĒ!" Foto: @lielsunmazs

Autoru kopdarbs 2004. gadā saņēma Islandes Ilustratoru balvu un Islandes Labākās bērnu grāmatas balvu, kā arī tika nominēta Zviedrijas Bērnu grāmatu žūrijas balvai, bet 2018. gadā viena no sērijas grāmatiņām tika nominēta prestižajai Ziemeļvalstu Padomes bērnu un jauniešu literatūras balvai.

Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē biedrības "Norden" asociācija, bet Latvijā - Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru. Projektā var iesaistīties ikviena bibliotēka, skola vai biedrība. Lai arī šai nedēļai ir noteikts laika posms, lasījumi un nodarbības var notikt visu novembri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu