Mazinot atkarību no Krievijas, Polija ar ASV uzņēmumu noslēdz līgumu par gāzes piegādi

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Polijas prezidents Andžejs Duda, ASV enerģētikas sekretārs Riks Perijs un uzņēmumu PGNiG vadītāji paraksta vienošanos par gāzes piegādēm Polijai no ASV. 8.novembris, 2018
Polijas prezidents Andžejs Duda, ASV enerģētikas sekretārs Riks Perijs un uzņēmumu PGNiG vadītāji paraksta vienošanos par gāzes piegādēm Polijai no ASV. 8.novembris, 2018 Foto: CZAREK SOKOLOWSKI/TT NYHETSBYRÅN

Cenšoties mazināt atkarību no Krievijas enerģētikas jomā, Polijas lielākais gāzes uzņēmums noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar ASV par sašķidrinātās dabasgāzes piegādēm, vēsta aģentūra AP.

Polijas valsts uzņēmums PGNiG ar amerikāņu piegādātāju "Cheniere" ceturtdien Varšavā noslēdza līgumu uz 24 gadiem, klātesot ASV enerģētikas sekretāram Rikam Perijam un Polijas prezidentam Andžejam Dudam.

Līgumā atrunātās naudas summas netiek atklātas.

Tomēr PGNiG valdes loceklis Pjotrs Vozņaks izteicās, ka ASV piedāvātā cena esot par 20 līdz 30% zemāka par to, ko Polija maksā pašreizējam piegādātājam "no Austrumiem", ar to domājot Krieviju.

Polijas vadošās partijas līderis Jaroslavs Kačiņskis pauda prieku par to, ka "darījums veicinās Polijas enerģētikas jomas drošību".

Pagājušomēnes Duda, viesojoties Vācijā, aicinājis apturēt gāzesvada projektu "Nord Stream 2", norādot, ka tas izjauks "enerģētikas līdzsvaru" un apdraudēs Centrāleiropas un Austrumeiropas valstis. 

"Nord Stream 2" būs Baltijas jūrā ieguldīts savienojums, kas nodrošinās dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 kilometru attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropā. Saistībā ar to izskanējušas bažas par Eiropas enerģētisko atkarību no Krievijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu