ZZS valstij atmaksājusi neatbilstoši likumam ziedotos €14 000

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) 2018.gada janvārī valstij atmaksājusi 13 994 eiro, ko partijai neatbilstoši likumam bija ziedojusi Tatjana Okladņikova, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmumā nebija norādīts, ka attiecīgā summa būtu saistīta ar pret Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni sākto lietu, pauda politiķis. Viņš skaidroja, ka Okladņikova nedrīkstēja ziedot attiecīgo summu, jo drīkst ziedot tikai 30% no saviem gada ienākumiem.

Krauze skaidroja, ka viņam nav komentāru jeb informācijas attiecībā uz jautājumu par ar Truksni, iespējams, saistītām naudas summām. Viņš norādīja, ka ar šo jautājumu jāvēršas KNAB.

Jau ziņots, ka no KNAB izplatītās infografikas noprotams, ka Truksnim rosināts uzrādīt apsūdzību par ZZS nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kā arī par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu.

Ģenerālprokuratūra desmit dienu laikā izlems, vai uzrādīt apsūdzību ZZS un partijas "No sirds Latvijai", iespējams, nelikumīgas finansēšanas krimināllietā.

Pēc KNAB lūguma sākt kriminālvajāšanu pret Jūrmalas domes priekšsēdētāju Truksni viņam ir jāatkāpjas no amata, kā arī jānoliek domes deputāta mandāts, aģentūrai LETA sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs.

Krauze akcentēja, ka ZZS vai jebkurai citai partijai, kura ir ievēlēta Saeimā, nav mehānisma un resursu, kā pārbaudīt, vai saņemtais ziedojums atbilst likuma nosacījumiem. Politiķis norādīja, ka būtu jāsāk diskusija Saeimā par iespēju precizēt normatīvos aktus, lai atrisinātu jautājumu par šī mehānisma trūkumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu