Novērošanas kameras Bolderājā fiksē trillera cienīgus notikumus (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gada sākumā tika runāts par to, ka tiek plānots paplašināt videonovērošanas iespējas Rīgā, izvietojot pilsētas videonovērošanas kameras ne tikai Rīgas centrā, bet arī tālākās apkaimēs. Visu pilsētu nosēt ar kamerām uzreiz nav iespējams, tādēļ kā pirmo vieta, kur ārpus Rīgas centra izveidot vērā ņemamu videonovērošanas kameru tīklu, tika izraudzīta Bolderāja, vēstī Rīgas pašvaldības policijas "Facebook" ieraksts. 

Tagad Bolderājas videonovērošanas uzstādīšanas process ir pietuvojies noslēgumam - ir uzstādītas 29 kameras un atlikusi ir vien trīs kameru uzstādīšana peldvietās.

Lai gan visas kameras uzstādītas pēdējo nedēļu laikā, tās jau ir devušas rezultātu, un ar videonovērošanas kameru palīdzību izdevies fiksēt jau vairākus pārkāpumus. Tāpat arī jau saņemti divi pieprasījumi no Valsts policijas, kuras izmeklētājiem videokameru ieraksti varētu palīdzēt divu zādzību atklāšanā.

Tāpat šogad ir modernizēta pati videonovērošanas sistēma un tagad ne tikai darbinieki Videonovērošanas centrā redz kameru ierakstus, bet arī policisti, kuri strādā patruļās. Proti, kārtības sargiem planšetdatorā ir iespēja apskatīt notikumu caur kameras aci vēl pirms ierašanās notikuma vietā. Tāpat nepieciešamības gadījumā ierakstu ir iespējams parādīt pašam pārkāpējam brīžos, kad viņš savu vainu noliedz.

Nākamā vieta, kur plānots uzstādīt videonovērošanas kameras, ir Vecmīlgrāvis, bet pēc tā - Ķengarags. Tāpat tiek plānots arī stirpināt videonovērošanas centru, jo, pieaugot kameru skaitam pilsētā, jāpalielina arī darbinieku skaits videonovērošanas centrā un, iespējams, centrs jāveido jaunās plašākās telpās. Pašlaik videonovērošanas centrā vidēji vienā maiņā strādā aptuveni četri darbinieki, kuri tiešaistē vēro 170 kameru ierakstus.

Pagājušajā gadā videonovērošanas centra darbinieki pilsētā konstatējuši 1999 pārkāpumus. Citām tiesībsargājošajām iestādēm izsniegti 416 videoieraksti, bet RPP ietvaros izsniegti 344 ieraksti.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu