Video: Tesla kravas auto atkal manīts darbībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

2017.gada novembrī Tesla Motors prezentēja elektrisko kravas auto, ko jau 2019.gadā vajadzētu sākt piegādāt pirmajiem klientiem. 

Ņemot vērā, cik ļoti aizkavējās "lētā" Model 3 ražošana, nevar ignorēt iespēju, ka arī Tesla Semi pie pasūtītājiem var nonākt vēlāk. Lai vai kā, auto izstrāde turpinās un ik pa laikam elektriskais vilcējs ir manāms dažādos Savienoto Valstu nostūros.

Pirms dažām dienām viens Tesla Semi nofilmēts pie Madonnas viesnīcas (Madonna Inn) Sanluī Obispo, Kalifornijas štatā. Video redzams, ka kravas auto bijis pievienots Tesla lādēšanas ierīcei, un pēc enerģijas atgūšanas klusu, klusu, vadītājam atrodoties kabīnes centrā, brauc pēc piekabes. 

Video, kas ievietots StevenMConroy YouTube kontā

Kad tā nostiprināta, vadītājs izkāpj no kabīnes un atver platas durvis tuvāk furgonam. Nav redzams, kas aiz tām atrodas, taču www.inverse.com lēš, ka tā ir telpa atpūtai garākās tūrēs. Ņemot vērā, ka atkarībā no specifikācijas Tesla Semi ar vienu uzlādes reizi var veikt 500 līdz 800 kilometrus, šāda telpa patiesi var noderēt.

Jau ziņojām, ka automobilim būs četri neatkarīgi motori uz abām aizmugurējām asīm. Pateicoties tiem, 80 000 mārciņu jeb vairāk 36 tonnas smags Semi varēšot līdz 96 km/h paātrināties 20 sekundēs. Tesla gan nenorāda, vai 36 tonnas ir piekabes svars vai piekabes un mašīnas svars kopā ņemot. Var piebilst, ka vairumā štatu 80 000 mārciņas ir pieļaujamais pilnas masas limits, turpretī Aļaskā gan tāds nav noteikts.

Tāpat Tesla norāda, ka elektriskais kravinieks būs īpaši efektīvs. Daļēji pateicoties arī teicamai aerodinamikai (aerodinamiskās pretestības koeficients ir 0.36), vidēji patērēs ap 1,25 kilovatstundām elektroenerģijas uz kilometru.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu