Tukuma mērs Lukmans: Izmaiņas domes vadībā nodrošinās politisko stabilitāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans (no kreisās) un Saeimas deputāts Juris Šulcs piedalās partiju "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei" un "Tukuma pilsētai un novadam" kopsapulcē, lai lemtu par apvienības nosaukumu un premjera kandidātu.
Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans (no kreisās) un Saeimas deputāts Juris Šulcs piedalās partiju "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei" un "Tukuma pilsētai un novadam" kopsapulcē, lai lemtu par apvienības nosaukumu un premjera kandidātu. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jauna domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšana Tukuma novada domē nodrošinās politisko stabilitāti, šodien, tiešraidē atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem, paziņoja domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam").

Domes vadītājs pauda, ka Aivara Volfa ("Tukuma pilsētai un novadam") atbrīvošana no priekšsēdētāja vietnieka amata bijis politisks lēmums, taču tas neietekmēšot pašvaldības institūciju darbu un sniegto pakalpojumu kvalitāti un apjomu.

Turklāt viņš uzskata, ka situācija, kad domes vadībā ir pārstāvēti četri politiskie spēki, "ir iespēja novada attīstībai, visu domē ievēlēto partiju sadarbībai un politiskajai sadarbībai nākamajos divarpus gados". Pašlaik domes vadībā Lukmans pārstāv partiju "Tukuma pilsētai un novadam", viņa vietnieks Arvīds Driķis ievēlēts no Zaļo un zemnieku savienības, bet jaunievēlētais domes priekšsēdētājs Agris Zvaigzneskalns - no Latvijas Zaļās partijas. Savukārt pašvaldības izpilddirektore Dace Lebeda līdz apstiprināšanai amatā bija partijas "Vienotība" biedre.

Jau vēstīts, ka 5.novembra vakarā no amata tika atbrīvots Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieks Volfs.

Volfs, komentējot opozīcijas deputātu pieprasījumu, deputātiem stāstīja par paveikto uzņēmējdarbības attīstības veicināšanā un jauno darbavietu radīšanā. Tāpat viņš pauda pārliecību, ka deputātu pieprasījums atbrīvot viņu no amata ir cilvēktiesības ierobežojošs. Deputāts atgādināja arī, ka pašvaldības vēlēšanās viņš ieguvis nemainīgi augstu novērtējumu no vēlētājiem, un politiskā spēka sarakstā bijis viens no trim atzītākajiem deputāta kandidātiem.

Deputātiem asi diskutējot par vicemēra darbu, arī koalīcijas pārstāvis Rečs atzina, ka, iespējams, vairāki domes lēmumi pieņemti, uzticoties domes amatpersonām un pašvaldības darbiniekiem.

Diskusiju noslēgumā Volfs no amata tika atbrīvots ar deviņām balsīm "par", bet pret viņa atlaišanu bija astoņi deputāti.

Identisks balsojums bija arī par Zvaigzneskalna ievēlēšanu vicemēra amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu