Briedis un Usiks - tagad katram savs ceļš

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis (no kreisās) un ukrainis Oleksandrs Usiks
Mairis Briedis (no kreisās) un ukrainis Oleksandrs Usiks Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pirms sākušās Latvijas dzimšanas dienas svinības, pievērsīsimies tam, kas aktuāls vēl šajā nedēļas nogalē. Šonedēļ viens no galvenajiem sarunu tematiem sporta cienītāju vidū ir gaidāmā lielā boksa nakts, kad ringā kāps Mairis Briedis un Oleksandrs Usiks, bet šoreiz katrs pret citu pretinieku. Kā mūs pārsteigs Mairis? Cik liela iespēja Usikam nosargāt visas savas jostas? Savā viedoklī un prognozēs ar mums dalījās Dainis Niedra, Latvijas lielākā sporta totalizatora "Optibet" vadītājs.

Sestdien gaidāma spraiga boksa nakts, kas sāksies plkst. 22:00 ar absolūtā pasaules čempiona boksā Oleksandra Usika cīņu Mančesterā, un turpināsies ar Latvijas labākā boksera Maira Brieža cīņu Čikāgā, kam varēsim sekot līdzi 11. novembrī plkst. 05:00 pēc Latvijas laika. Gan Briedis, gan Usiks ir pelnījuši mūsu nedalītu uzmanību un atbalstu gaidāmajos mačos, jo tieši šie sportisti atgrieza latviešu mīlestību pret boksu.  

Lai arī bez WBC jostas, Mairis Briedis vēl joprojām ir tautas mīlulis, un viņa atgriešanās lielajā boksā nebūs viegla. Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas ceturtdaļfinālā Briedis Čikāgā mērosies spēkiem ar Vācijas pārstāvi, armēņu izcelsmes bokseri Norairu Mikaeljanu, pazīstamu arī kā Noelu Gevoru.

Noels Gevors (Norairs Mikaeljans)
Noels Gevors (Norairs Mikaeljans) Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Lai arī 33 gadus vecajam latviešu bokserim kontā ir 24 uzvaras (18 nokauti) un tikai 1 zaudējums, Mairis ringā nav kāpis diezgan sen, turklāt viņa sniegums pēdējā cīņā pret francūzi Brandonu Delorjē bija ļoti nepārliecinošs. Nepārliecinoša ir arī Maira jauno treneru komandas pieredze, taču ir pavisam iespējams, ka Dmitrijs Šiholajs un Brieža savstarpējā sapratne un saliedētība palīdzēs sasniegt visaugstākās virsotnes. 

Bukmeikeru prognozēs Mairis Briedis ir izteikts favorīts, viņa iespēja uzvarēt novērtēta ar 93%. Tomēr, boksa sērija tikai sākas, un Brieža pretinieks nav pieradis zaudēt. 27 gadus vecais Noels Gevors ir izcīnījis 23 uzvaras (10 nokauti) un 1 cīņā zaudējis.

Gevoram ir liela motivācija iet uz pilnu banku un uzvarēt, jo par viņu jau runā kā par nākamo pasaules čempionu. Un nevaram aizmirst par Brieža skandālu ar bijušo menedžeri Al Siestu, un ar to saistītos tiesas procesus - vai skandāls neietekmēs Latvijas boksa zvaigznes morālo sagatavotību cīņai? Lai nu kā, Brieža cīņa notiks Lāčplēša dienā, un esmu diezgan pārliecināts, ka viņš boksa ringā demonstrēs Lāčplēša spēku, apņēmību un varenību. 

Oleksandrs Usiks un Tonijs Beljū
Oleksandrs Usiks un Tonijs Beljū Foto: Reuters/LETA

Pirms Brieža cīņas boksa nakti iesildīs mums jau zināmais 31 gadu vecais ukraiņu sportists Oleksandrs Usiks, kurš 2012. gadā Londonā kļuva par olimpisko čempionu. Usiks profesionāla boksera karjerā aizvadījis 15 cīņas, visās cīņās ir uzvarējis un 11 no tām panākumus guva ar nokautu. Sestdien viņš Mančesterā centīsies aizstāvēt WBO, WBC, IBF un WBA jostas. Usikam pretī stāsies britu profesionālā boksa pārstāvis Tonijs Beljū, kas savas karjeras laikā ir izcīnījis 30 uzvaras (20 nokauti), piedzīvojis 2 zaudējumus un 1 neizšķirtu. Cīņa solās būt izklaidējoša un aizraujoša, jo, lai arī Usiks ir dueļa favorīts,

Tonijam Beljū pastāv izredzes uzvarēt. Ir sagaidāms skaists, es pat teiktu ģeniāls bokss, un domāju, ka Usikam ir 89% iespējamība izcīnīt savas karjeras 16. uzvaru. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu