Kolumbijā atkal atvērts narkobarona Pablo Eskobara muzejs

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Kolumbijas pilsētā Medeljinā ir atkal atvērts muzejs, kas veltīts bēdīgi slavenajam narkotiku baronam Pablo Eskobaram, ceturtdien ziņoja vietējie mediji. Muzejs, kas izveidots vienā no Eskobara bijušajām mājām, 20.septembrī tika slēgts, jo tam nebija darbībai nepieciešamo atļauju.

"Šodien tas ir atvērts, mēs esam izpildījuši visas likuma prasības ar visu, ko viņi pieprasīja," sacīja muzeja administrators Roberto Eskobars, kurš ir Pablo Eskobara brālis.

"Mums ir pat vairāk dokumentu, nekā viņiem vajadzīgs," radiostacija "Blu Radio" citēja viņa teikto.

Muzejā ir izstādītas Eskobara mēbeles, personīgie priekšmeti un automašīnas, no kurām vienā ir ložu pēdas.

Muzeja aizstāvji uzskata, ka tas dokumentē vēsturisku laikmetu, bet kritiķi muzeju apsūdz, ka tas glorificē vienu no vēsturē lielākājiem noziedzniekiem.

Pablo Eskobars kā Medeljinas narkotiku karteļa vadītājs ieguva miljardiem ASV dolāru gadā no kokaīna tirdzniecības. Eskobaru, kurš arī bija atbildīgs par apmēram 6000 slepkavībām, 1993.gadā nošāva Kolumbijas drošības spēki.

Tūrisma firmas Medeljinā mēdz vest pilsētas viesus uz vairākām vietām, kas saistītas ar Eskobara dzīvi, tai skaitā uz viņa kapavietu un uz mājokli, ko bija bombardējuši viņa ienaidnieki.

Medeljinas mērs Federiko Gutjerress iz izteicies, ka šādi tūrisma maršruti ir likumīgi, bet viņam tie nepatīk, jo tie reklamē "mafijas kultūru". Pilsētas pašvaldība cenšas distancēties no Eskobara piemiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu