Vācijā padara stingrākus likumus par patvēruma piešķiršanu

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Patvēruma meklētājiem Vācijā būs pienākums aktīvi piedalīties viņu patvēruma lūgumu pārbaudē, paredz ceturtdien Bundestāga pieņemtais likums.

Līdz šim pienākums sadarboties ar Vācijas Federālo migrācijas un bēgļu biroju (BAMF) bija tikai iesniedzot lūgumu pēc patvēruma, bet ne tālākā jau pieņemtā lēmuma par bēgļa statusa piešķiršanu pārbaudē.

Turpmāk pat tiem, kas jau saņēmuši attiecīgu statusu, pārbaudēs būs visādi jāsadarbojas ar varasiestādēm un pēc to lūguma jāsniedz pieprasītie dokumenti. Pretējā gadījumā viņiem draud naudassods vai cietumsods. Pārbaudes var veikt trīs gadus pēc patvēruma piešķiršanas.

Līdz 2020.gadam tiks atkārtoti izskatīti 800 000 pieņemtie lēmumi par patvēruma piešķiršanu.

Pēc likuma pieņemšanas varasiestādes varēs rūpīgi izvērtēt, vai sākotnēji pieņemtais lēmums bijis pareizs un tas ļaus uzlabot ar patvēruma piešķiršanu saistītās procedūras, paziņoja Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers.

Imigrantu masveida pieplūduma laikā 2015.-2016.gadā bēgļa statuss nereti tika piešķirts pēc vienkāršotas procedūras, kad personīgie dati vai pilsonība tika pieņemta tikai pēc patvēruma meklētāja vārdiem un netika pārbaudīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu