Esi kādreiz gribējis sakrustot zebru ar ēzeli? Lūk, kāds pasteidzās pirmais (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS / Scanpix

Kas notiks, ja zebra tiks sakrustota ar ēzeli? Šis vērtīgais jautājums beidzot ir atrisināts – sakrustošanas rezultātā kāda fermere ieguva šo brēcošo, pūkaino, strīpaino un ārkārtīgi mīlīgo zvēriņu - Zipiju.

Kā vēsta izdevums “BBC”, Zipijs ir ārkārtīgi rets zebras un ēzeļa hibrīds, kas piedzima 2. oktobrī Somersetas fermā Lielbritānijā. Tas ir tikai otrais “zebrēzelis” pasaulē – pirmais bija Zambijs, kurš dzīvo ēzeļu patversmē Linkolnšīrā.

Saimniece Kristīne Tērnere iegādājās Zipija mammu, sešus gadus veco zebru Zigiju Vācijā par 10 tūkstošiem mārciņu. Zigija tika turēta kopā ar deviņiem ēzeļiem, tomēr par savu kavalieri viņa izvēlējās tikai vienu - četrus gadus veco ēzeli Regu.

Tiesa, Kristīnei nebija ne jausmas, ka Zigija ir gaidībās, tāpēc pārsteigums bija liels, kad kādā rītā, atverot aizkarus, viņa uztvēra pūkainā “zebrēzeļa” vērīgo skatienu. Kristīne stāsta, ka izskrējusi ārā vienā pidžamā, lai ātrāk iepazītos ar brīnumaino radījumu.

“Jau pirmajā dienā varēja redzēt, ka viņam ir kārtīgs raksturs un personība. Viņš ir pusmežonīgs dzīvnieks, tāpēc vienmēr mani bezkaunīgi ķersta un kož. Savukārt Zigija savus mātes pienākumus pilda ārkārtīgi rūpīgi. Tā dēlu neizlaiž no acīm - viņi visu dara kopā,” stāstīja Kristīne.

Zipija tēvs Regs gan neseko mātes piemēram un no dēla izvairās.

Lai arī Zipijs ir ārkārtīgi mīļš, tomēr iemesls, kāpēc tādu pasaulē nav vairāk, ir tāds, ka tie nevar vairoties bez ārējas palīdzības, kā arī tiem ir dažādas veselības problēmas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu