Norvēģijas salā piedzīvota valstī spēcīgākā zemestrīce

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu pie Norvēģijas krastiem notikusi spēcīga zemestrīce - saskaņā ar pagaidu datiem, tā sasniegusi 6,8 magnitūdu spēku, vēsta portāls "The Independent".

Norvēģijas ģeoloģijas centrs NORSAR ziņo, ka zemestrīce notikusi plkst.2.49 jūrā starp Jana Majena vulkānisko salu un Grenlandi, kas pieder Dānijai.

Nav ziņu par ievainotajiem vai postījumiem.

Zemestrīces laikā Jana Majena salā atradušies 18 cilvēki - militārpersonas un meteoroloģiskā institūta darbinieki, ziņo aģentūra NTB. Zemestrīce viņus esot pamodinājusi.

"Kad pamodos, mana sirds salēcās, jo spogulis un skapīši kratījās," stāsta Silje Venneslanda. "Tas ir noticis iepriekš, bet šoreiz [zemestrīce] bija diezgan spēcīga."

Spēcīgais grūdiens esot bijis jūtams apmēram 30 sekundes. Gaidāmi pēcgrūdieni, brīdina NORSAR.

Centrs norāda, ka tā esot spēcīgākā jebkad Norvēģijā fiksētā zemestrīce. Iepriekš šis rekords piederēja 6,6 magnitūdu zemestrīcei 2012.gada 30.augustā, kas arī notika Jana Majena salā. Toreiz neviens cilvēks necieta, bet tika nodarīti materiāli postījumi.

Kopš 1970.gada Jana Majena salā reģistrētas apmēram desmit zemestrīces, kas pārsniedz sešu magnitūdu spēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu