Valērijs Kuļibaba: Nebija tik viegli uzvarēt Igaunijas izlasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valērijs Kuļibaba
Valērijs Kuļibaba Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Ceturtdien, 8.novembrī startēja "Turkish Airlines Baltic Challenge Cup" turnīrs Viļņā. Latvijas klubu izlase pirmajā mačā 4:1 uzvarēja Igaunijas valstsvienību. Pēc cīņas savu redzējumu pauda Latvijas komandas galvenais treneris Valērijs Kuļibaba, Igaunijas labākais hokejists Roberts Robu un Latvijas komandas aizsargs Maksims Širokovs. 

"Pirms turnīra mums bija trīs treniņi, kuros parādījām taktiskos momentus un pievērsām uzmanību spēlēšanai vairākumā, mazākumā. Tieši vairākumā guvām uzvaru nesošos vārtus," sacīja Kuļibaba. "Ir redzams, ka Igaunijas izlasē ir pieredzējuši spēlētāji, kuri savā starpā labi saspēlējušies. Viņi spēlē Somijā un līmenis ir diezgan normāls. Protams, mums tik un tā viņus bija jāuzvar, bet nebija tik viegli."

Latvijas komandas labā vārtus guva Kalvis Ozols, Maksims Širokovs, Artūrs Homjakovs un Kārlis Ozoliņš.

Latvija šī turnīra otrajā B apakšgrupas mačā sestdien tiksies ar Rumāniju. Tikmēr A apakšgrupā spēkojas Lietuva, Japāna un Baltkrievija.

Katras grupas uzvarētājas cīnīsies par pirmo vietu turnīrā, otro vietu ieguvējas noslēgumā mērosies spēkiem par trešo vietu, bet katras grupas vājākā komanda duelēsies par piekto vietu, līdz ar to katra vienība turnīrā aizvadīs pa trim spēlēm.

Šosezon "Turkish Airlines" Baltijas Izaicinājuma kausā notiks tikai viens turnīrs, bet iepriekšējā sezonā bija trīs posmi - attiecīgi Tallinā, Klaipēdā un Valmierā/Rīgā, kur piedalījās Latvija, Igaunija un Lietuva, kā arī viena no mājinieku puses pieaicinātām komandām.

Latvijas klubu izlase uzvarēja visos trijos Baltijas Izaicinājuma kausa posmos, pārliecinoši dominējot kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu