Briedis favorīta statusā aizvadīs supersērijas ceturtdaļfināla cīņu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Mairis Briedis svētdien agrā Lāčplēša dienas rītā (ap plkst. 5.00 pēc Latvijas laika) dosies ringā, lai aizvadītu Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas ceturtdaļfināla cīņu pret Armēnijā dzimušo Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš arī pazīstams ar vārdu Norairs Mikaeljans. Cīņas gaitai TVNET piedāvās sekot līdzi teksta tiešraidē.

Pašlaik 33 gadus vecais Briedis karjerā izcīnījis 24 uzvaras (18 nokauti) un piedzīvojis 1 zaudējumu. Savukārt 28 gadus vecajam Gevoram karjerā ir 23 uzvaras (10 nokauti) un arī 1 zaudējums.

 

Pirms šīs cīņas turpat Čikāgā notiks vēl viens supersērijas ceturtdaļfināls, kurā Polijas bokseris Kšištofs Glovackis spēkosies ar Maksimu Vlasovu no Krievijas. Šī dueļa uzvarētājs pusfinālā cīnīsies pret Brieža un Gevora cīņas uzvarētāju.

Supersērijas otrajā sezonā pirmā smagā svara kategorijā jau noskaidroti divi pusfinālisti -  Juniers Dortikoss no Kubas un Endrū Tabiti no ASV.

Dortikoss guva uzvaru 12 raundu cīņā, pēc punktiem pārspējot Mateušu Masterņaku no Polijas. Arī Tabiti uzvaru izcīnīja 12 raundos pēc punktiem, uzveicot Ruslanu Faiferu no Krievijas.

Supersērijas organizatori kā turnīra favorītu izvirzījuši Briedi, otro numuru piešķirot Dortikosam, trešo Glovackim, bet ceturto Faiferam, kurš no sacensībām ir izstājies pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā pret Tabiti.

TVNET šonedēļ uz sarunu uzaicināja Brieža kādreizējo treneri Sandi Kleinu un cīņas sportu ekspertu, komentētāju televīzijā - Jāni Eisaku. Diskusijā tika apspriestas Latvijas boksera izredzes cīņā pret Gevoru, kā arī tika raksturoti un vērtēti pārējie turnīra cīkstoņi.  

Iepriekš ilgāku laiku ar Briedi strādāja Sandis Kleins, taču tagad Latvijas boksera treneru korpusā ir lielas izmaiņas - viņu trenē Viktors Jaroščuks un Dmitrijs Šiholajs. Līdz ar to šiem treneriem gaidāmā cīņa būs nopietns pārbaudījums uz pasaules boksa lielās skatuves.

"Esmu sajūsmā par iespēju piedalīties šajā turnīrā. Ar nepacietību gaidu brīdi, kad došos ringā. Šajā turnīrā piedalās labākie bokseri pasaulē pirmā smagā svara kategorijā. Briedis ir labs cīkstonis. Viņš labi cīnījās pirmajā sezonā pret Maiku Peresu (Kuba) un Oleksandru Usiku (Ukraina). Ļoti cienu viņu, bet arī es esmu labs bokseris un man nevajadzētu viņu pārvērtēt. Sagaidu sestdien lielisku cīņu," preses konferencē sacīja Gevors.  

Noels Gevors (Norairs Mikaeljans)
Noels Gevors (Norairs Mikaeljans) Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

"Šiem 8 bokseriem, kuri piedalās supersērijā, ir ļoti paveicies. Jo pasaulē ir tūkstošiem bokseru pirmā smagā svara kategorijā. Visi 8 dalībnieki ir spēcīgi. Esmu aizvadījis smagus treniņus, labas sparinga cīņas," norādīja Briedis.

"Amerikā ir pierasts, ka cīkstoņi izsaka apvainojumus pretiniekam - sola nogalināt, nogriezt galvu... 11 gadus strādāju policijā. Katrs cilvēks ir savādāks, katrā valstī cilvēkiem ir citādāka mentalitāte. Tāpēc, atvainojiet, es neko daudz par cīņu neteikšu. Redzēsim, kas notiks ringā," piebilda Latvijas bokseris.

Supersērijas pirmajā sezonā triumfēja Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks, kurš finālā uzveica Muratu Gasijevu no Krievijas, bet pusfinālā, kas janvārī notika Rīgā, ukrainis sagādāja Briedim karjerā pirmo zaudējumu. Usiks tādējādi kļuva par absolūto čempionu pirmā smagā svara kategorijā, iegūstot WBC, WBO, WBA un IBF jostas.

Usiks sestdien Mančestrā centīsies aizstāvēt pasaules čempiona jostas pret Lielbritānijas bokseri Toniju Beljū. Ukrainas bokseris pēc šīs cīņas plānojot pāriet uz smagsvaru kategoriju, līdz ar to aktuāls ir jautājums - kas notiks ar pasaules čempiona jostām?

Šīs cīņas favorīts ir Usiks. Ja viņš uzvarēs un paziņos par pāreju uz smagsvariem, visticamāk, pasaules čempiona jostas varētu likt galdā supersērijas turnīrā, sākot ar pusfināla cīņām. Tādējādi Briedis iegūtu iespēju atgūt pasaules čempiona titulu, ja izdosies uzveikt Gevoru.

Savukārt, ja Beljū uzvarēs Usiku, tad pasaules čempiona jostu liktenis ir neskaidrāks, jo 35 gadus vecais Lielbritānijas bokseris publiski izteicies, ka viņš plāno noslēgt boksera karjeru, tomēr plāni panākuma gadījumā varētu arī mainīties. Līdz ar to jāgaida Briedis - Gevors un Usiks - Beljū cīņu rezultāti un pasaules vadošo boksa organizāciju lēmums attiecībā uz čempionu jostām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu