Apšaudē Kalifornijā miris vīrietis, kurš izdzīvoja Lasvegasas slaktiņā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zumapress/Scanpix

Starp trešdien Kalifornijas bārā notikušajā apšaudē bojāgājušajiem ir vīrietis, kurš izdzīvoja pērn notikušajā slaktiņā Lasvegasā - lielākajā ASV apšaudē pēdējo gadu desmitu laikā, vēsta raidorganizācija BBC. Trešdien apšaudē "Borderline" bārā Tauzandoksā, Kalifornijā, tika nogalināti 12 cilvēki, neskaitot pašu uzbrucēju.

Mirušo vidū ir 27 gadus vecais Telemačuss Orfanoss. Pagājušā gada oktobrī bija kantrimūzikas festivālā Lasvegasā, kur 64 gadus vecais amerikāņu pensionārs Stīvens Padoks no tuvējās viesnīcas numura sāka šaut uz cilvēku pūli. Slaktiņā tika nogalināti 58 cilvēki.

"Mans dēls bija Lasvegasā ar daudziem saviem draugiem, bet viņš atnāca mājās. Pagājušonakt viņš vairs nepārnāca," Orfanosa māte sacīja raidorganizācijai "ABC News".

"Ironiski, ka pēc mūsdienu ASV vēsturē lielākās masu apšaudes pārdzīvošanas viņš tika nogalināts savā dzimtajā pilsētā," teica jaunā vīrieša tēvs.

Tauzandoksas bārā "Borderline", kur notika kantrimūzikas fanu pasākums, esot atradušies vairāki cilvēki, kas izdzīvoja Lasvegasas slaktiņā, norāda BBC.

Kā slaktiņa sarīkotājs identificēts 28 gadus vecais bijušais jūras kājnieks Ians Deivids Longs. Izmeklētāji atraduši ierakstu sociālajā tīklā "Facebook", ko Longs publicējis ap slaktiņa laiku, vēsta raidorganizācija CNN.

"Es ceru, ka mani sauks par nepieskaitāmu," teikts "Facebook" ierakstā. "Vai tā nebūtu milzīga ironija? Jā... Es esmu nepieskaitāms, bet vienīgais, ko cilvēki dara pēc šādām apšaudēm, ir "cerības un lūgšanas"... Vai arī viņi "domās ir ar tevi"... Katru reizi... Un viņi prāto, kāpēc tādas lietas turpina notikt."

Slaktiņā izdzīvojušie stāsta, ka melnās drēbēs ģērbtais uzbrucējs esot "Borderline Bar & Grill" ārpusē nošāvis apsargu, bet pēc tam - jaunu sievieti, kas strādāja bāra telpās. Notikuma vietā tika atrasta 45.kalibra Gloka pistole, ko Longs bija iegādājies likumīgi.

Apšaudē tika nogalināts Venturas apgabala policists Rons Heluss, kurš devās iekšā bārā, lai apturētu šāvēju. Viņš bija plānojis nākamgad pensionēties.

"Borderline" bāru iecienījuši vairāku tuvumā esošo augstskolu studenti. Trešdien tur notika līnijdeju vakars.

Nogalināto vidū ir 23 gadus vecais Džastins Mīks, kurš nesen bija absolvējis Kalifornijas Luterāņu universitāti. Augstskolas prezidents Kriss Kimbals sacīja, ka Mīks esot "varonīgi glābis dzīvības".

Nogalināti tika vēl vairāki jaunieši, tai skaitā 22 gadus vecais Kodijs Kofmans un 18 gadus vecā Eleina Hauslija.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu