Sieviete karā: filmas "Dvēseļu putenis" aizkadrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @lmt

Tuvojoties valsts simtgadei, LMT viedtelevīzija aicina ieskatīties īpašā vērienīgās Latvijas kara drāmas "Dvēseļu putenis" aizkadra video sērijā. Epizode "Sieviete karā" stāsta par sievietes lomu I Pasaules karā, par spēku un varēšanu, žēlsirdību, ticību un cerību sagaidīt mājās savus karavīrus.

Filmas fona lomu izpildītājs Rihards Sniegs sarunā ar vēsturnieci Ilzi Krīgeri noskaidro, kā I Pasaules karš mainīja sievietes lomu Latvijas sabiedrībā un kā mājās palikušās sievietes varēja atbalstīt strēlniekus, kuri cīnījās par Latvijas valsts nākotni kaujas laukā.

Filmas uzņemšana Vecrīgā.

Aktrises Ieva Florence un Grēta Trušina dalās, kā sagatavojas pirms smagākajām filmas ainām un personīgās mācībās no lomām. Bet emocionālākā aizkadru daļa ir stāsts par kara ienākšanu mājās – tikšanās ar "Dvēseļu puteņa" filmēšanas vietu menedžeri Ievu Anševicu, Afganistānā krituša karavīra sievu.

Filma "Dvēseļu putenis" tiek uzņemta pēc Aleksandra Grīna romāna "Dvēseļu putenis" motīviem un tās pirmizrāde gaidāma jau pēc gada – 2019. gada 11. novembrī. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu