Tuvojas 234 999 eiro vērtais gaismas uzvedums “Saules mūžs” (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

18. novembrī plkst. 21.00 pēc kopīgas Latvijas valsts himnas dziedāšanas 11. novembra krastmalā ikviens aicināts vērot valsts simtgades jubilejai veltīto gaismas uzvedumu “Saules mūžs” – vizuāli muzikālu stāstu sešās daļās par Latvijas valsti no idejas par tās veidošanu līdz šodienai ar apliecinājumu Latvijas nākotnei, ticību Latvijas tautai un ikkatram iedzīvotājam. 

Uzvedums ir svinību kulminācijas pasākums, kas būs pieejams visplašākajai auditorijai, gan klātienē Rīgā abpus Daugavas, gan pie televīzijas ekrāniem, kā arī aiz valsts robežām.

Šogad valsts nozīmīgās jubilejas gadā Rīgā 18. un 19. novembrī būs plaša svētku programma, kas risināsies gan Rīgas laukumos, gan kultūras centros, koncertzālēs un dievnamos. Viens no vērienīgākajiem notikumiem simtgades atzīmēšanā būs gaismas uzvedums “Saules mūžs”, kas ir iekļauts simtgades svinību nacionālajā pasākumu plānā.  Gaismas uzvedumu īstenos Latvijas mākslinieki un kultūras jomas speciālisti –mākslinieciskā vadītāja Diāna Čivle, jaundarbu komponists Ēriks Ešenvalds, muzikālais vadītājs Kristaps Krievkalns, vizuālās koncepcijas dizainere Austra Hauks, gaismu mākslinieks Normunds Bļasāns, pirotehnikas un gaismas efektu dizainers Kalvis Kalniņš.

“Pirotehniskais gaismas uzvedums muzikāli un vizuāli stāsta par sešiem posmiem mūsu simtgadīgās Latvijas vēsturē. Tik liela mēroga gaismas uzvedums Latvijā vēl nav bijis – gaismas scenogrāfijā iekļauta gan Daugava starp Akmens un Vanšu tiltiem, gan Gaismas pils, Gan Saules akmens, kā arī Rīgas pils un Vecrīgas panorāma. Tas būs brīdis, kad mēs visi kopā gan krastmalā, gan pie televīzijas ekrāniem, un, klausoties Latvijas radio, apvienosimies saules mūža vēlējumos mūsu mīļajai Latvijai,” gaismas uzvedumu raksturo tā mākslinieciskā vadītāja Diana Čivle.

Simtgades uguņošanas šovs Rīgā izmaksās 234 999 eiro. No Rīgas budžeta simtgadei veltītajam muzikālajam gaismas uzvedumam "Saules mūžs" tiks doti 34 999 eiro, bet 200 000 eiro piešķīris simtgades birojs. 

Latvijas valsts proklamēšanas simtajai gadadienai veltīto pasākumu programma Rīgā pieejama tīmekļa vietnēs www.kultura.riga.lv, www.lv100.lv/18novembris.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu