Plēsnieks izcīna 10. vietu pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Plēsnieks
Artūrs Plēsnieks Foto: EPA/LETA

Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks piektdien Turkmenistānā izcīnīja desmito vietu pasaules čempionātā.

Latvijas sportists svara kategorijā līdz 109 kilogramiem ierindojās otrajā vietā B grupas sacensībās, bet pēc A grupas sacensību beigām noskaidrojās, ka Plēsnieks ieņēma desmito vietu pasaules čempionātā.

Otrā vieta B grupā viņam garantēja iekļūšanu labāko 14 sportistu pulkā, tomēr viņa rezultāts izrādījās augstvērtīgāks kā atsevišķiem A grupas dalībniekiem.

Raušanā latvietis pacēla 174 kilogramus, kas B grupā bija sestais labākais rezultāts, bet grūšanā viņam padevās 217 kilogramus smags stienis, kas šajā disciplīnā bija trešais labākais rezultāts.

Plēsnieks summā ar 391 kilogramu ieņēma otro vietu, piekāpjoties tikai Dienvidkorejas sportistam Huijopam So, kuram pa spēkam bija 395 kilogrami (175+220).

Tikmēr uzvaru pasaules čempionātā izcīnīja Armēnijas pārstāvis Simons Martirosjans, kurš raušanā sasniedza 195 kilogramu atzīmi, bet grūšanā tika līdz 240 kilogramiem, kas summā deva 435 kilogramus. Otro vietu ar 419 kilogramiem (196+223) izcīnīja Ķīnas atlēts Jans Dže, bet trešais palika polis Arkadiušs Mihaļskis ar 403 (175+228) kilogramiem.

Savukārt B grupas uzvarētās So ieņēma septīto pozīciju.

Plēsnieks pērn, startējot svara kategorijā līdz 105 kilogramiem, izcīnīja sudrabu, bet vēl pirms diviem gadiem tika pie bronzas. Savukārt 2016.gadā viņš triumfēja Eiropas meistarsacīkstēs.

Pavasarī viņam tika veikta labās rokas pleca operācija, līdz ar to šosezon viņš uz godalgām nemērķē.

Latvijas jaunā svarcēlāja Rebeka Koha svētdien izcīnīja bronzas medaļu pasaules pieaugušo čempionātā. Vien 20 gadus vecā Koha, kura startēja svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, summā pacēla 227 kilogramus, labojot savu personīgo rekordu.

Savukārt vēl viens Latvijas talants Ritvars Suharevs pirmdien svarā līdz 81 kilogramam izcīnīja 11.vietu, kamēr Vadims Koževņikovs svara kategorijā līdz 96 kilogramiem bija 21.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu