Pavļuts: Laicīgi jāpanāk vienošanās par Saeimas komisiju vadību, lai parlaments varētu sākt strādāt (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laicīgi jāpanāk vienošanās par Saeimas komisiju vadību, lai parlaments varētu sākt strādāt, nepakārtojot savu darbu līdz šim lēnajam valdības veidošanas procesam, sacīja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Politiķis norādīja, ka līdz ar to, ka komisijas pašlaik nav izveidotas, parlaments faktiski nestrādā, un publiskajā telpā pieaug neapmierinātība ar šo faktu.

Pavļuts vērsa uzmanību, ka pašlaik partijas ir diezgan tālu no vienošanās par komisiju vadību, bet tā būtu jāpanāk laicīgi, lai komisiju priekšsēdētājus var ievēlēt uzreiz pēc Saeimas lēmuma par deputātu ievēlēšanu komisijās. Pozitīvi gan vērtējams tas, ka vairākums partiju ir apzinājušas informāciju jeb iekšēji vienojušās, kurās komisijās viņu deputāti strādās, piebilda Pavļuts.

Kā ziņots, divas nedēļas, ko 13.Saeima plāno gaidīt līdz deputātu ievēlēšanai parlamenta komisijās, ir ilgākais laiks, salīdzinot ar iepriekšējiem Saeimas sasaukumiem.

Saeima par deputātu ievēlēšanu parlamenta komisijās lems 20.novembrī. Pirms tam, 13.novembrī, Saeima sēdē plānots apstiprināt komisiju izveidošanas principus un pēc tam līdz 15.novembrim partijām būs iespēja pieteikt kandidātus darbam komisijās.

Vienošanās par 20.novembri deputātu ievēlēšanai komisijās tika panākta, respektējot Jaunās konservatīvās partijas pārstāvju lūgumu komisiju sastāvu vēlēt tuvāk valdības izveidošanai atvēlētajam maksimālajam termiņam - 21.novembrim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu