Ar četrām spēlēm noslēdzas Latvijas futbola virslīgas sezona

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Riga" FC spēlētājs Ivans Lukjanovs (nr.23,pelēks) Latvijas  futbola čempionāta spēlē starp "Riga" FC un FK "Ventspils" komandām "Skonto" stadionā.
"Riga" FC spēlētājs Ivans Lukjanovs (nr.23,pelēks) Latvijas futbola čempionāta spēlē starp "Riga" FC un FK "Ventspils" komandām "Skonto" stadionā. Foto: Zane Bitere/LETA

Ar četrām spēlēm šodien noslēdzas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas sezona.

Visi mači paredzēti plkst.14. Turnīra pēdējās vietas īpašniece "Valmiera Glass"/"Vidzemes augstskola" (ViA) savā laukumā spēkosies ar "Jelgavu", RFS savās mājās uzņems "Liepāja"/"Mogo" futbolistus, "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) viesos cīnīsies ar "Ventspili", bet čempione "Riga" mājās aizvadīs cīņu pret Jūrmalas "Spartaku.

Televīzijas kanāls "Best4Sport TV" tiešraidē pārraidīs RFS un "Liepāja"/"Mogo" dueli.

Turnīrā kopvērtējumā ir zināmas pirmās ("Riga"), ceturtās ("Liepāja"/"Mogo"), piektās ("Spartaks") un astotās ("Valmiera Glass"/ViA) vietas īpašnieces, kamēr pēdējā kārtā noskaidrosies otrās, trešās, sestās un septītās vietas ieguvējas.

Jau ziņots, ka "Riga" iepriekšējā mačā izbraukumā ar 2:0 pārspēja pastarīti "Valmiera Glass"/ViA, kas garantēja čempionu titulu un līdz ar to kausu virs savām galvām rīdzinieki cēla Valmierā.

"Riga" un "Spartaks" savstarpējos dueļos šosezon allaž panākumus guva "Riga" futbolisti (1:0, 1:0, 3:1). Tieši "Spartaks" pirms tam divas sezonas guva uzvaras Latvijas čempionātā, kamēr šosezon jūrmalnieki netika pat Eirokausos.

Tikmēr "Valmiera Glass"/ViA un "Jelgava" spēles šosezon bijušas ļoti rezultatīvas, jo nevienā no tām netika gūti mazāk par pieciem vārtiem. Parasti gan uzvaras svinēja "Jelgava" (5:1, 3:2, 4:1).

Savukārt RFS un "Liepāja"/"Mogo" dueļos pārāka bijusi Liepājas komanda, jo tika gūti divi panākumi ar 1:0, kamēr pirmajā abu komandu savstarpējā cīņā ar 5:3 uzvarēja rīdzinieki.

Tikmēr "Ventspils" un "Metta"/LU vienā no trim spēlēm cīnījās neizšķirti 2:2, bet divreiz ventspilnieki guva uzvaras ar 3:1 un 2:0.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 63 punktiem 27 spēlēs ir "Riga", kurai ar 57 punktiem tagad seko "Ventspils". Trešā ar 55 punktiem ir RFS, kamēr pirmo četrinieku ar 48 punktiem noslēdz "Liepāja"/"Mogo", kas tādējādi kā pēdējā nodrošinājusi iespēju nākamsezon startēt Eirokausos. Piektā ar 41 punktu ir "Spartaks", kamēr uz sesto vietu pirms pēdējās kārtas ar 21 punktu pakāpusies "Jelgava".

"Metta"/LU tikusi pie 19 punktiem, bet "Valmiera Glass"/ViA komandai ir pieci punkti.

Pirms noslēdzošās kārtas rezultatīvākais futbolists turnīrā ir RFS uzbrucējs Maksims Marusičs, kuram ir 14 vārti, otrais ar 13 vārtiem ir kādreizējais "Ventspils" futbolists Adeleke Akinjemi, kurš Latvijas čempionātu vairs nepārstāv, kamēr 12 vārtus guvuši Tosins Aijeguns no "Ventspils" un Darko Lemajičs no "Riga". Rezultatīvākais Latvijas spēlētājs ar desmit vārtiem ir Ģirts Karlsons, kurš ir ceturtajā pozīcijā "snaiperu" sarakstā.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Virslīga un sporta bārs ''SynotTip'' pēc šīs sezonas beigām noslēgs aizvadīto trīs gadu sadarbību. Līdz ar to virslīgai nākamsezon būs jauns ģenerālsponsors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu