Labi situēts patvēruma meklētājs no valsts izkrāpj €18 500 (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Austrijas policija. Ilustratīvs attēls
Austrijas policija. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Kāds 25 gadus vecs patvēruma meklētājs no Irākas pabalsots pārtikas iegādei, apģērbam un kabatas naudai laika posmā no 2015.gada jūnija līdz 2018.gada jūnijam no Austrijas varasiestādēm saņēmis €18 500, vienlaikus neatklājot, ka viņa materiālais stāvoklis nebūt nav tik slikts, lai uz šādiem pabalstiem pretendētu, ziņo „Kronen Zeitung”.

25 gadus vecais irākietis policijas redzeslokā nonācis saistībā ar to, ka pats bija vērsies pie kārtības sargiem, kad no viņa €30 000 vērtās automašīnas nozagti grīdas tepiķi. Policija noskaidrojusi, ka automašīna patiešām ir reģistrēta uz viņa vārda, bet jaunā cilvēka bankas kontā sākotnēji bijuši €66 000 eiro, bet pašlaik - €25 000. Tomēr, neraugoties uz savu salīdzinoši labo rocību, patvēruma meklētājs saņēmis Austrijas valsts pabalstus veselības apdrošināšanai, dzīvokļa īrei, ēšanai, apģērbam, kā arī sīkiem tēriņiem. Policija arī noskaidrojusi, ka viņa vecākiem Irākā pieder nekustamais īpašums un uzņēmums.

Irākiešu patvēruma meklētājs arī ignorējis Zalcburgā noteikto prasību regulāri informēt varasiestādes par savu patstāvīgo uzturēšanās vietu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu