Usiks nogāž Beljū un turpina savu uzvaru sēriju (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tonijs Beljū (no labās) un Oleksandrs Usiks
Tonijs Beljū (no labās) un Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Savas WBC, WBO, IBF un WBA čempionu jostas svētdien Mančestrā (Anglija) aizstāvēja absolūtais čempions pirmajā smagajā svarā ukrainis Oleksandrs Usiks, kurš astotajā raundā nokautēja britu bokseri Toniju Beljū.

Pirmajā raundā abi bokseri bija manāmi piesardzīgi un izpildīja vien dažus sitienus, tomēr nākamajos cīņa kļuva daudz atklātāka un gan Usiks, gan Beljū nekautrējās doties agresīvākos uzbrukumos. Abi bokseri spēja atrast "robus" viens otra aizsardzībā un izpildīt dažus spēcīgus sitienus.

Mājinieku Beljū aktīvi atbalstīja vietējie līdzjutēji, kamēr Usiks pēc veiksmīgām epizodēm vairākkārt tika izsvilpts.

Pēc sestā raunda cīņas otrajā pusē temps bija manāmi krities, tomēr kopumā Beljū arvien biežāk atradās ringa stūros un bija spiests daudz aizsargāties. Usikam tikmēr netrūka enerģijas rezervju un astotajā raundā viņš ar vairāku spēcīgu sitienu kombināciju nolika uz "dēļiem" savu pretinieku un izcīnīja uzvaru.

"Parādīju savu labāko sniegumu. Mani nekas šajā cīņā nepārsteidza. Šis man bijis ļoti sarežģīts gads, vēlos atpūsties kopā ar savu ģimeni un pēc tam runāt par savu nākotni," uzreiz pēc cīņas sacīja Usiks. "Ja mēs neizvirzīsim sev nākamos mērķus, mēs neprogresēsim. Savu šīs dienas mērķi esmu piepildījis."

Jūlijā Usiks triumfēja Pasaules boksa supersērijas finālā, pārspējot Muratu Gasijevu no Krievijas, bet pusfinālā viņš uzveica Latvijas vadošo bokseri Mairi Briedi, kurš toreiz cieta savu karjeras pirmo neveiksmi.

Usika īpašumā palikušas Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

"Centos parādīt savu labāko sniegumu," teica Beljū. "Usiks ir fantastisks bokseris, viņš mani pieveica visos aspektos un man nebija nekādu argumentu. Viņš apspēlēja mani vienos vārtos. Viņš šobrīd ir spēcīgākais bokseris neatkarīgi no svara kategorijām."

Bokseru statistika pirms viņu savstarpējās cīņas

 

31 gadu vecais Usiks savas karjeras laikā uzvarējis visās 16 cīņās, turklāt 12 reizes pretiniekus nokautējis. Savukārt pašlaik 35 gadus vecais Beljū profesionālajā boksā 34 cīņās izcīnījis 30 uzvaras, tostarp 20 ar nokautu.

Usiks tagad, visticamāk, pāries uz smagsvaru divīziju, lai vēlāk mestu izaicinājumu tādiem vīriem kā Entonijs Džošua vai Deontejs Vailders.

Beljū 2016.gadā kļuva par WBC čempiona jostas īpašnieku pirmajā smagajā svarā, bet tā vietā, lai titulu aizstāvētu pret Briedi, viņš nolēma pāriet uz smagsvariem, kur divas reizes cīnījās ar savu titulēto tautieti Deividu Heju, abos mačos uzvarot. Tikmēr par WBC čempiona jostas īpašnieku pēc Beljū kļuva Briedis, taču janvārī pēc minētās latvieša un ukraiņa cīņas šī josta pārgāja pie Usika.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu