Usiks pajoko par smagsvaru kategoriju: Ēdīšu vairāk makaronus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tonijs Beljū un Oleksandrs Usiks
Tonijs Beljū un Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/LETA

Absolūtais pasaules čempions boksā pirmā smagā svara kategorijā Oleksandrs Usiks pēc uzvaras pret Toniju Beljū ar humoru ieskicēja plānu pāriet uz smagsvaru kategoriju.

Ukrainas bokseris naktī uz svētdienu Mančestrā aizstāvēja WBC, WBO, IBF un WBA pasaules čempiona jostas, ar nokautu uzvarot cīkstoni no Lielbritānijas.

Usiku pārstāvošā "K2 Promotions" kompānija ir noslēgusi līgumu ar "Matchroom" kompāniju, kuru vada pasaulslavenais promotieris Edijs Hērns.

Vienošanās paredz, ka Usiks pāries uz smagsvaru kategoriju, lai izaicinātu šobrīd pasaules boksā vadošo smagsvaru Entoniju Džošua no Lielbritānijas.

"Kopā ar Hērnu boksā mēs varam sasniegt lielas lietas," intervijā "Sky Sports" sacīja Usika menedžeris Aleksandrs Krasjuks.

Hērns pārstāv Beljū, Džošua un citus pasaulē atpazīstamus bokserus.

"Usiks ienesīs smagsvaru kategorijā jaunas vēsmas. Viņam noteikti jācīnās pret Entoniju Džošua," uzsvēra Ukrainas boksera pārstāvis.

Džošua septembrī aizstāvēja pasaules čempiona jostas WBO, WBA, IBF un IBO versijās. Viņam nākamā cīņa plānota 13. aprīlī Londonā, taču pretinieks vēl nav paziņots. 

Savukārt pats Usiks pēc uzvaras nesteidzās ar oficiālu paziņojumu, ka viņš jau nākamo cīņu aizvadīs smagsvaru kategorijā.

"Es ēdīšu vairāk makaronus," pāriešanu uz smagsvaru kategoriju ar humoru komentēja Usiks, uzsverot, ka viņš šobrīd domā vienīgi par atpūtu kopā ar ģimeni.

"Cilvēkiem ir vajadzīgi mērķi, kurus sev izvirzīt, un vajag tiekties tos īstenot," sacīja Ukrainas bokseris.

Jāpiebilst, ka 28 gadus vecais Džošua pirms savas iepriekšējās cīņas svēra nepilnus 112 kilogramus, kā arī augumā viņš ir ražens - 198 centimetri (Usiks ir 190 cm garš).

31 gadu vecais Usiks profesionāla boksera karjerā izcīnīja 16. uzvaru, 12. reizi pretinieku nokautējot. Zaudējumu profesionāļos viņš vēl nav izjutis.

Usiks amatieru boksera karjerā ir izcīnījis zelta medaļas visos līmeņos - Eiropas čempionātā, pasaules čempionātā un olimpiskajās spēlēs.

Savukārt 35 gadus vecais Beljū, kurš pēc šīs cīņas paziņoja par karjeras beigām, piedzīvoja 3. zaudējumu. Viņa kontā ir arī 30 uzvaras (20 nokauti) un 1 neizšķirts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu