Pirmās prettanku raķešu sistēmas "Spike" NBS saņems nākamgad (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pirmās prettanku raķešu sistēmas "Spike" Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) saņems nākamgad, ziņo Aizsardzības ministrija.

Saskaņā ar noslēgto līgumu sistēmu "Spike" piegādes NBS plānotas laikā no 2019. gada beigām līdz 2023.gadam.

Daļa no šīm sistēmām būs paredzētas arī kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņutehnikas aprīkošanai. Šīs kāpurķēžu kaujas mašīnas Latvija iegādājusies no Lielbritānijas, un pirmās mašīnas saņemtas 2015.gadā.

LETA jau vēstīja, ka Aizsardzības ministrija šogad februārī parakstīja līgumu par Izraēlā ražoto dažāda veida prettanku raķešu sistēmu "Spike" iegādi 108 miljonu eiro vērtībā.

Šis ir viens no lielākajiem iepirkuma līgumiem aizsardzības nozarē un līdzinās Sauszemes spēku mehanizācijas projektam.

108 miljonus eiro vērtais līgums ietver sistēmas, raķešu iegādi, kā arī apmācības nodrošināšanu, ieskaitot apmācību ar simulatoriem.

Izraēlā ražotās prettanku raķešu sistēmas "Spike" ir viens no modernākajiem sava profila ieročiem pasaulē. "Spike" sistēmas sastāv no ceturtās un piektās paaudzes elektrooptisko raķešu sistēmām, kas nodrošina augstu trāpījuma precizitāti un spēj iznīcināt dažāda veida bruņutehniku, tai skaitā kaujas tankus.

"Spike" sistēmā iebūvētā datu pārraides sakaru funkcija starp raķeti un vadības palaišanas iekārtu ļauj iekārtas operatoriem palikt pretiniekam neredzamiem un neaizsniedzamiem, tajā pašā laikā saglabājot pilnīgu kontroli pār izšautajām raķetēm.

Prettanku raķešu sistēmas "Spike" tiek izmantotas 28 valstu armiju bruņojumā, tai skaitā Lietuvas, Polijas, Somijas un Vācijas bruņotajos spēkos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu