Briedis: Ir sajūta, ka izdarīju tikai 50% darba (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis pēc uzvaras Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas ceturtdaļfinālā atzina, ka viņš nav īsti apmierināts ar savu sniegumu.

Briedis svētdien 12 raundos pēc punktiem pārspēja Armēnijā dzimušo Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš arī pazīstams ar vārdu Norairs Mikaeljans.

"Jūtos labi. Tomēr ir sajūta, ka esmu izdarījis tikai 50% darba," pēc cīņas preses konferencē teica Latvijas bokseris.

Briedis savu sniegumu salīdzināja ar cīņām supersērijas pirmajā sezonā. Viņš norādīja, ka ceturtdaļfinālā pret Maiku Peresu (Kuba) bija vājš sniegums, bet pusfinālā pret Oleksandru Usiku (Ukraina) jau krietni labāks.

"Manas cīņas vienmēr ir kā zebras strīpas - balta, melna, balta, melna," tēlaini savu sniegumu raksturoja Latvijas bokseris.

Supersērijas pusfinālā Briedis spēkosies ar Polijas bokseri Kšištofu Glovacki, kurš svētdien turpat Čikāgā uzveica Maksimu Vlasovu no Krievijas.

"Protams, darīsim visu, ko spēsim (lai sagatavotos cīņai). Man ir jauni treneri, viens no viņiem (Dmitrijs Šiholajs) gan nevarēja būt šeit. Abi treneri strādā par 1000%, lai man visu uzlabotu." 

Supersērijas otrajā sezonā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) noskaidroti visi četri pusfinālisti, taču cīņu norises vieta un laiks pagaidām vēl nav zināms.

"Jūtos ļoti labi, jo Mairis tomēr uzvarēja. Mājās varēsim aizvest (uzvarētu) cīņu. Gribu pateikties komandai, kas palīdzēja Briedim sagatavoties šai cīņai. Gaidīsim nākamo," sacīja Latvijas boksera treneris Viktors Jaroščuks.

Treneris arī norādīja, ka tiks analizēta Glovacka cīņa pret Vlasovu, lai pēc iespējas labāk sagatavotu Briedi supersērijas pusfinālam.

"Mēs izpētīsim šodienas cīņu, kuru tā īsti neredzējām. Sagatavosimies nākamajai cīņai. Padomāsim par to, ko varam izmainīt. Pats galvenais - strādāsim tālāk. Cīnīsimies pret Glovacki. Domāju, ka viss būs labi. Visi pretinieki ir vienlīdz stipri. Galvenais vajag trenēties," teica Jaroščuks.

Supersērijas organizators Kalle Zauerlands atzina, ka cīņa starp Briedi un Gevoru (Mikaeljanu) nebija tā pati skaistākā, taču tā bija ļoti sīva.

"Domāju, ka redzējām saspringtu cīņu, ļoti tehnisku cīņu. Nebiju redzējis Mikaeljanu šādi cīnāmies. Manuprāt, viņam labi izdevās. Savukārt Mairis labi cīnījās pēdējos raundos. Domāju, ka šī bija lieliska ceturtdaļfināla cīņa, kaut arī tā varbūt nebija sevišķi skaista," sacīja Zauerlands.

Organizatoram tika vaicāts, vai Briedim uzvara pēc punktiem piešķirta nepelnīti, ņemot vērā Latvijas boksera favorīta statusu šajā turnīrā.

"Domāju, ka cīņa bija sīva. Ir grūti skaitīt rezultātu, ja nedari to kā tiesnesis. Man paralēli bija jāstrādā - jādara citas lietas (cīņas laikā). Manuprāt, pirmie raundi bija haotiski, kas varēja būt par labu jebkurā pusē. Vidējie raundi bija Mikaeljanam, bet pēdējie noteikti Briedim. Nedomāju, ka uzvara būtu nozagta. Redzēju, ka ceturtais tiesnesis cīņu novērtēja kā neizšķirtu. Par laimi, mums nevajadzēja ceturto tiesnesi."

Arī Briedis negribēja piekrist viedoklim, ka viņš būtu uzvarējis nepelnīti.

"Neesmu redzējis cīņu no malas, tāpēc nevaru to komentēt. Uzskatu, ka cīņas vidu mazliet nogulēju, bet sākumu un beigas uzvarēju. Tiesneši redz no malas, tas ir viņu darbs - tāds nu bija viņu lēmums," piebilda Latvijas bokseris.

Otrā pusfināla pārī spēkosies Juniers Dortikoss no Kubas un Endrū Tabiti no ASV.

Dortikoss ceturtdaļfinālā pārspēja Mateušu Masterņaku no Polijas, bet Tabiti uzveica Ruslanu Faiferu no Krievijas.

Zīmīgi, ka visi četri ceturtdaļfināli noslēdzās bez nokautiem, uzvarētājiem panākumu izcīnot 12 raundos pēc punktiem.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu