Mediķiem izdodas reanimēt uz deju grīdas saļimušu vīrieti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mediķiem sestdien izdevies reanimēt kādu vīrieti, kurš saļimis uz deju grīdas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Vidzemē 52 gadus vecam vīrietim dejas laikā pēkšņi palicis slikti. Viņš nokritis bezsamaņā, un iestājusies klīniskā nāve. Blakus esošie cilvēki nekavējoties izsaukuši mediķus un snieguši pirmo palīdzību, veicot sirds masāžu.

Ierodoties mediķu brigādei, atdzīvināšanas pasākumus pārņēmuši speciālisti. Reanimācija bijusi veiksmīga, un vīrietis nogādāts slimnīcā.

Savukārt Rīgā mediķiem izdevies atdzīvināt kādu 70 gadus vecu sievieti, kurai bijis infarkts. Sieviete pēc veiksmīgas reanimācijas nogādāta slimnīcā.

Sestdien Vidzemē mediķi palīdzību snieguši kādam 21 gadu vecam vīrietim, kurš guvis traumas, iekrītot kanalizācijas akā.

Vīrietis kanalizācijas akā nejauši iekritis, pastaigājoties pagalmā. No akas vīrietis spējis izkļūt paša spēkiem, un izsaucis mediķus. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar galvas un krūšu traumām.

Vidzemē 56 gadus veca sieviete, mazgājot logus, izkritusi no otrā stāva. Viņa slimnīcā nogādāta ar galvas un muguras traumām, kā arī aizdomām par krūšu traumu.

Kurzemē 39 gadus veca sieviete, skaldot malku ar elektrisku ierīci, nopietni traumējusi plaukstu. Cietusī ar plēstu brūci plaukstā un ar pirkstu amputāciju nogādāta slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši 980 izsaukumus, no kuriem 204 izsaukumi saistīti ar traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu