ESPN: Briedis uzvarēja ar apstrīdamu tiesnešu lēmumu (11)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis ar apstrīdamu tiesnešu lēmumu uzvarējis Armēnijā dzimušo Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru (Norairs Mikaeljans), vēsta ietekmīgais Ziemeļamerikas mediju koncerns ESPN.

Briedis svētdien 12 raundos pēc punktiem pārspēja Gevoru, sasniedzot Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pusfinālu pirmā smagā svara kategorijā.

Mača arbitri vienbalsīgi uzvaru atdeva Latvijas bokserim. Meksikas tiesnesis Bendžamins Rendons uzvaru piešķīra ar rezultātu 116-110, amerikānis Stīvs Morovs ar 115-111, bet amerikānis Hūberts Mins ar 114-112.

Savukārt pēc ESPN aprēķiniem uzvaru šajā duelī ar rezultātu 115-111 izcīnīja Gevors.

Pēc cīņas preses konferencē supersērijas organizatoram Kallem Zauerlandam un arī Briedim tika vaicāts, vai Latvijas bokserim uzvara piešķirta nepelnīti. 

"Domāju, ka cīņa bija sīva. Manuprāt, pirmie raundi bija haotiski, kas varēja būt par labu jebkurai pusei. Vidējie raundi bija Mikaeljanam, bet pēdējie noteikti Briedim. Nedomāju, ka uzvara būtu nozagta. Ceturtais tiesnesis cīņu novērtēja kā neizšķirtu. Par laimi, mums nevajadzēja ceturto tiesnesi," sacīja Zauerlands.

Arī Briedis nepiekrita viedoklim, ka viņš būtu uzvarējis nepelnīti.

"Neesmu redzējis cīņu no malas, tāpēc nevaru to komentēt. Uzskatu, ka cīņas vidu mazliet nogulēju, bet sākumu un beigas uzvarēju. Tiesneši redz no malas, tas ir viņu darbs - un tāds bija viņu lēmums," teica Latvijas bokseris.

Supersērijas pusfinālā Briedis spēkosies ar Polijas bokseri Kšištofu Glovacki, kurš svētdien turpat Čikāgā uzveica Maksimu Vlasovu no Krievijas.

Otra pusfināla pārī spēkosies Juniers Dortikoss no Kubas un Endrū Tabiti no ASV.

Līdz ar to noskaidroti visi četri pusfinālisti supersērijas otrajā sezonā pirmā smagā svara kategorijā, taču cīņu norises vieta un laiks pagaidām vēl nav zināms.

Briedis turnīrā izlikts ar pirmo numuru, proti - Latvijas bokseris tiek uzskatīts par sacensību favorītu.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu