Viedokļu nesakritības dēļ no amata atkāpjas Latvijas Studentu apvienības prezidents

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Ņemot vērā viedokļu nesakritību organizācijai būtiskos jautājumos, no amata atkāpies Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidents Dāvis Freidenfelds.

Freidenfelds LSA prezidenta amatā paliks līdz 1.decembrim.

Atkāpšanos Freidenfelds pamatojis ar to, ka viņa vīzija par organizācijas darbību atšķiras no LSA biedru - augstskolu studējošo pašpārvalžu - vīzijas, kā arī ar viedokļu nesakritību organizācijai būtiskos jautājumos.

Ārkārtas kongress, kurā notiks nākamā LSA prezidenta vēlēšanas, tiks rīkots decembrī, tā pēc iespējas saīsinot termiņu, kurā organizācija darbojas bez vadītāja. Paredzēts, ka LSA valde kongresu izsludinās šonedēļ, un tā provizoriskais norises datums ir 15.decembris. Prezidents tiks ievēlēts uz pašreizējā prezidenta atlikušo pilnvaru termiņu jeb līdz 2020.gada martam.

Nedēļas nogalē notikusi LSA Domes sēde, kurā atjaunota pozīcija par studiju un studējošo kreditēšanu, ievēlēts LSA pārstāvis Augstākās izglītības padomē. Par to kļuvusi LSA akadēmiskā virziena vadītāja Justīne Širina. LSA pārstāvi AIP apstiprina uz diviem gadiem. Līdz šim šo amatu ieņēma Arkādijs Zvaigzne.

Kā ziņots, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) students Freidenfelds LSA prezidenta amatā tika ievēlēts šī gada 28.aprīlī. LSA prezidents tika ievēlēts ar otro mēģinājumu organizācijas ārkārtas kongresā, pirmajā reizē izbrāķējot amatam izvirzīto Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti Aneti Ašmani.

LSA prezidents pārstāv Latvijas studējošos intereses nacionālā līmenī, iesaistās augstākās izglītības politikas veidošanas procesos, aizstāv studējošo viedokli, ikdienā vadot LSA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu