Čakša: NMPD vadītājai Cipulei ir jāpaliek savā amatā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktorei Liene Cipulei ir jāpaliek savā amatā," tā pirmdien portāla TVNET tiešraidē norādīja Veselības ministre Anda Čakša (ZZS).

"Cipules kundzei ir daudzas labas idejas, kā dienestu padarīt efektīvāku un novērst sekundāros izsaukumus," norādīja Čakša, atbildot uz diskusijas vadītāja Oļega Ignatjeva uzdoto jautājumu, vai NMPD direktorei būtu jāpaliek savā amatā, ņemot vērā izsludināto ārkārtas situaciju dienestā

Video: raidījumā "Bez kompromisiem" viesojas veselības ministre Anda Čakša un NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas vadītājs Genādijs Rusanovs.

Vaicāta, vai lēmums izsludināt ārkārtas situāciju ministrei nāca kā pārsteigums, Čakša atbildēja, ka viņai nebija ne jausmas, ka šāds rīkojums tiek gatavots un norādīja, ka ar pašu NMPD rīkojumu izsludināt ārkārtas situāciju Rīgā vēl nav iepazinusies, jo dienests to pagaidām Veselības ministrijai nav atsūtījis.

Ministre gan piebilda, ka, viņasprāt, pareizāk būtu bijis pirms ārkārtas situācijas izsludināšanas sazināties un aprunāties ar Veselības ministriju, lai situāciju pārrunātu un lēmumu pieņemt kopā. 

Runājot par dienesta vadību, NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas vadītājs Genādijs Rusanovs norādīja, ka Cipule uzņēmās vadīt dienestu īpaši grūtā laikā, piebilstot, ka Cipules izvēlētās vadības metodes dienestā tiek vērtētas neviennozīmīgi. 

Otrdien Čakšai ieplānota tikšanās ar dienesta pārstāvjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu