Aucē, cīnoties ar liesmām, cietis ugunsdzēsējs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/Scanpix

Šorīt Aucē, dzēšot ugunsgrēku neapsaimniekotā ēkā, cietis ugunsdzēsējs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Plkst.4.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Vītiņu ielu Aucē, kur dega neapsaimniekota ēka. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg ēkas otrais stāvs un jumts 120 kvadrātmetru platībā. Dzēšot ugunsgrēku, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Plkst.6.57 ugunsgrēku izdevās lokalizēt, bet patlaban joprojām turpinās tā dzēšana.

Savukārt šonakt plkst. 3.30 dienests saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Valgundes pagastu. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg vienstāva ēka ar šīfera jumtu 800 kvadrātmetru platībā un ēkai blakus esošie kokmateriāli 200 kvadrātmetru platībā.

Šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt plkst. 7.13, taču patlaban joprojām turpinās dzēšana, lai liesmas un gruzdēšanu pilnībā likvidētu.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 12. novembra plkst. 6.30 līdz 13. novembra plkst. 6.30, VUGD kopumā saņēmis 39 izsaukumus - dzēsti 14 ugunsgrēki, veikti 18 uz glābšanas darbi, bet septiņi izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Mārupē, Zeltrītu ielā, izcēluši kanalizācijas akā iekritušu bebru, Ādažos, Attekas ielā, no koka nocēluši kaķi, bet Rīgā, Dzirciema ielā, atbrīvojuši divus putnus, kas bija iestrēguši starp jumta kori un griestiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu