Bordāns skaidrību par valdību sola līdz 18. novembrim (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Premjera amatam nominētais Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns ir visai optimistisks par iespējām izveidot valdību viņa vadībā, lai arī attiecības ar diviem no potenciālajiem koalīcijas partneriem - "Attīstībai/Par" (AP) un "Jaunajai vienotībai" (JV) - viņš raksturo kritiski.

Intervijā telekanālam LNT Bordāns pauda pārliecību, ka līdz valsts svētkiem būšot jau precīzi skaidrs, vai viņa vadīta valdība varēs būt un kādas būs tās aprises. Valdības veidošanas procesa sekmes noteikšot partiju vēlme nonākt līdz rezultātam, bet pašlaik nekas neliecinot, ka partijas to nevēlētos. Iespējams tas gan esot, bet pašlaik neviens vēl neesot noraidījis darbu Bordāna valdībā.

Tomēr, atbildot uz norādi, ka AP un JV partiju sarunas vakar pameta agrāk par citiem, Bordāns abām partijām jau pārmeta politiskas spēles un "tādu kā mobingu", kura mērķis varot būt, piemēram, parādīt Bordānu kā nervozu vai neizlēmīgu cilvēku. Politiķis izteicās, ka minētās partijas varbūt domājot izspēlēt scenāriju, kad "mūs vilks līdz pēdējam brīdim" un tad paziņos negatīvu lēmumu. Bordāns paziņoja, ka zinot šīs taktiskās spēlītes un esot tām gatavs.

"Attīstībai/Par" tagad vairāk izskatās pēc "Attīstībai/Pret", par potenciālajiem sadarbības partneriem ironizēja Bordāns.

Bordāns arī pēdējās dienās jūtot aktīvu pretdarbību viņa centieniem izveidot valdību, piemēram, viņš saskata pirktus materiālus masu medijos, kuros pieļauts, ka Bordāna valdība varētu apsvērt izpārdot valsts īpašumos, kas esot "fake news" (viltus ziņas).

Runājot par darbu pie valdības deklarācijas projekta, Bordāns stāstīja, ka viens no valdības vadmotīviem būšot nevienlīdzības mazināšana sabiedrībā.

Atbildot AP pārstāvja Jura Puces viedoklim, ka par valdības darāmajiem darbiem vēl ir liela nevienprātība, Bordāns sacīja, ka JKP ir gatava strādāt pie darbu plānu uzlabošanas, ja kādai no partijām šķiet, ka tajos vēl ir pretrunas. Pašam Bordānam gan neesot licies, ka esot kādas lielas pretrunas, lai arī viņš atzina, ka, piemēram, par administratīvi teritoriālo reformu viedokļi ir stipri atšķirīgi.

GALERIJA: JKP tiekas ar iespējamajiem koalīcijas partneriem

Bordāns pastāstīja, ka aicinājis iespējamās sadarbības partijas piedāvāt potenciālās pārraudzības sfēras un konkrētus kandidātus ministru amatiem. AP uz to atbildējusi, ka nedz ministrijas, nedz personālijas nenosauks, kam sekojis "KPV LV" paziņojums, ka šādā gadījumā arī viņi to neteikšot. Šādā īpatnējā veidā šīs sarunas beidzās, atzina politiķis.

Bordāns solīja rūpīgi vērtēt ministru amatu pretendentus. Taujāts, vai viņam būtu pieņemama Didža Šmita strādāšana valdībā, lai arī viņam pārmet iespējamu Krievijas uzņēmēju lobēšanu Latvijas vārdā, Bordāns teica - ja "KPV LV" Šmitu virzīs, tad vērtēta tikšot arī izskanējusī informācija, kas esot vērtējama kā nozīmīga. Savukārt vaicāts, vai kāds amats varētu tikt piešķirts arī "KPV LV" politiķim Artusam Kaimiņam, Bordāns atteica - kāpēc ne, jo viņam neesot pamata jebkuram cilvēkam priekšlaicīgi "uzlikt zīmogu".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu