Rīgā šoruden populārais “Blue Man Group” šovs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
“Blue Man Group”
“Blue Man Group” Foto: publicitātes

21. un 22. septembrī "Arēnā Rīga" beidzot būs skatāms pasaulē tik populārais, bet Latvijā pirmo reizi izrādītais “Blue Man Group” šovs, informē koncerta rīkotāju «L Tips Agency» pārstāve Līva Toniņa.

Trīs zilo, plikpauraino vīriņu tēli, kuri ar mūzikas, krāsu, eksperimentu, mākslas un tehnoloģiju palīdzību soli pa solim iepazīst apkārtējo pasauli, arī mums liks palūkoties uz to no neierastiem skata punktiem.

Pusotra stunda dzirkstošu smieklu, spilgtu krāsu, asprātīgas mākslas, daudzveidīgas mūzikas, lakoniskas pantomīmas un pats galvenais – negaidītu pārsteigumu katrā jaunā ainā. Tas viss neļaus atslābt uzmanībai nevienu mirkli.

Grūti aprakstīt, bet pavisam viegli aizrauties, tāpēc vislabākais veids, kā iepazīt zilo vīriņu pasauli, ir vienkārši apmeklēt izrādi.

Koncerts NPR studijā.

“Blue Man Group”

“Blue Man Group” šovs radās 1991. gadā multikultūru pilsētā Ņujorkā, kur satikās trīs draugi bundzinieki un nolēma radīt tādu priekšnesumu, kādu vēl nevienam nebija izdevies. Patlaban izrāde tiek izrādīta teātros Ņujorkā, Čikāgā, Bostonā, Orlando, Lasvegasā un kopš 2004.gada arī Berlīnē. Notikušas vairākas ASV un pasaules turnejas, kas kopumā ļāvušas šovu noskatīties jau vairāk nekā 35 miljoniem skatītāju, kļūstot par globālu fenomenu.

“Blue Man Group” Pasaules turnejas programma sagatavota tā, lai ietvertu sevī gan skatītāju jau iecienītās, klasiskās ainas, gan pavisam jaunu materiālu: speciāli sacerētu mūziku, jaunus skečus, īpaši šim šovam radītus mūzikas instrumentus un sensorstimulējošu grafiku.

Viens no “Blue Man Group” trupas līdzizveidotājiem Kriss Vinks (Chris Wink) stāsta:

“Kad mēs sākām radīt performances ar fokusēšanos uz šo nevainīgo, ziņkārīgo raksturu, ko tagad pazīstam kā Zilo vīriņu, mēs pat nevarējām iedomāties, kur tas novedīs. Tagad esam pagodināti uzaicināt Latvijas iedzīvotājus uz mūsu šovu.”

“Varbūt tāpēc, ka mēs vienmēr esam bijuši ieinteresēti izpētīt mūsu kolektīvo vajadzību pēc cilvēciskām saiknēm, Zilā vīriņa tēls spēj uzrunāt tik daudz dažāda vecuma, kultūru un tautību pārstāvjus. Mēs ticam, ka Zilā vīriņa vispārējā ideja par prieka pārpilnību un eifēriskiem svētkiem spēj rezonēt visos mūs,” piebilst otrs līdzizveidotājs Fils Stentons (Phil Stanton).

Likumsakarīgi, ka zilo vīriņu tēli vairs nav tikai vienas izrādes kodols, bet kļuvuši par radošu un asprātīgu mūsdienu kultūras sastāvdaļu. Interesanti, ka šova oriģinālmūzikas albums “Audio” saņēmis prestižās Grammy balvas nomināciju.

Biļetes “Biļešu servisa” un www.bilesuserviss.lv tīklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu