Navaļnijam aizliedz izbraukt no Krievijas (4)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs paziņojis, ka otrdien ticis apturēts lidostā un vēlāk viņam Krievijas tiesa noteikusi aizliegumu izbraukt no valsts. Navaļnijs grasījās doties uz Franciju, lai piedalītos Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) sēdē par to, vai viņa neskaitāmie aresti Krievijā ir politiski motivēti, ziņo aģentūra AP.

Navaļnijs otrdien savā blogā raksta, ka bija plānojis no Krievijas ar lidmašīnu doties uz Frankfurti, bet no turienes - uz Strasbūru. 

Tiesā tiks izlemts, vai daudzie Navaļnijam uzliktie administratīvie aresti ir politiski motivēti, norāda opozicionārs. "Neskatoties uz to, ka atbilde šķiet acīmredzama, juridiski ECT tādu faktu nav atzinusi daudzus gadus. Saistībā ar Krieviju tas pēdējoreiz notika pirms 15 gadiem," savā blogā "navalny.com" raksta Navaļnijs. "Tas ir ļoti svarīgi, jo Kremlis un Tieslietu ministrija gatavi vai no ādas izlīst, lai tikai tāds lēmums netiktu pieņemts."

Foto: navalny.com

Pēc aizkavēšanas lidostā Navaļnijam iedota oficiāla vēstule ar aizliegumu izbraukt no valsts ar attiecīgo reisu uz Frankfurti. Aizlieguma iemesls dokumentā nav norādīts.

"Neapmaksātu sodanaudu man nav, mēs tam ļoti rūpīgi sekojam līdzi," raksta Navaļnijs, norādot, ka esot gan vēl neizpildītas prasības dzēst konkrētus bloga ierakstus, "kas nepatīk večukam Putinam".

"Pēdējoreiz es ārzemēs biju pirms divām nedēļām - viss bija normāli," viņš norāda.

Navaļnijs septembrī izcieta 30 dienu administratīvo arestu par nesankcionētu protestu rīkošanu, taču uzreiz pēc tam viņam tika piespriests arests uz vēl 20 dienām. 

Lai arī Krievijas amatpersonas un valdības kontrolētie mediji Navaļniju parasti ignorē, nesen valsts uzmanību viņam pievērsa Krievijas nacionālās gvardes virspavēlnieks, ģenerālis Viktors Zolotovs, aicinot Navaļniju uz dueli un solot no viņa "izklapēt karbonādi". Tas notika, kamēr Navaļnijs atradās apcietinājumā.

Pēc iznākšanas no ieslodzījuma Navaļnijs pieprasīja valsts institūcijām konfiscēt Zolotova vasarnīcu, kas iepriekš bijusi valsts īpašumā. 

"Es uzskatu, ka ģenerālim Zolotovam ir jāatdod sava vasarnīca. Ne jau man, protams. (..) Mēs sākam publisku cīņu par to, lai Zolotova vasarnīca, kuru viņš absolūti prettiesiski piesavinājies – faktiski nozadzis valstij – tiktu atgriezta valsts īpašumā," norādīja Navaļnijs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu