Ventspilī elektroniskās mūzikas mākslinieks "The Field"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"The Field"
"The Field" Foto: publicitātes

Atzīmējot aizejošo, spilgtiem kultūras notikumiem bagāto gadu, teātra nams “Jūras vārti” 29. decembrī aicina uz Vecgada pasākumu, kura ietvaros savu pirmo un līdz šim vienīgo uzstāšanos Latvijā sniegs zviedru elektroniskās mūzikas mākslinieks un producents “The Field”.

Zviedrijas dienvidos dzimušais Aksels Vilners (Axel Willner) sevi kā arī šodien vienu no savdabīgākajiem un interesantākajiem elektroniskās mūzikas producentiem pieteica jau pagājušā gadsimta 90. gadu vidū. Tolaik, ar vienu kāju Stokholmā, ar otru – Lisabonā, un vienlaikus mūziku studējot gan akadēmijā, gan apmeklējot savu mīļāko grupu “Misfits” un “Dead Kennedys” koncertus, Aksels sāka pats radīt drone estētikas un izdevniecības “Warp” iedvesmotu mūziku, vienlaikus joprojām spēlēdams ģitāru dažā labā pankroka grupā un aizraujoties arī ar ambiento ģitārmūziku. Sakūlis šādu muzikālo atsauču atstātos iespaidus savu agrīno projektu “Larks Blek”, “Porte”, “Corouan” un “James Larsson” daiļradē, kuru tūkstošgades sākumā publiskoja paša veidotā izdevniecība “Garmonbozia”, Aksels Vilners sevi kā “The Field” pieteica 2004. gadā, parakstot līgumu ar izdevniecību “Kompakt”.

Ar 2007. gadā klajā nākušo debijas pilnmetrāžas albumu “From Here We Go Sublime” mūziķis sevi plašākai publikai pieteica jo spilgti. Ne tikai klausītāju, bet arī mediju “NME”, “BBC”, “Pitchfork” un citu uzmanība daudziem lika ierakstu ierindot starp dekādes labākajiem. To apliecina arī “Metacritic” apkopotie dati – 2007. gadā otru tikpat augstu vērtētu albumu klajā laidis vien “Burial”.

Šo vairāk nekā desmit gadu laikā izceļojies pa nozīmīgākajiem pasaules festivāliem un koncertvietām, kritiķu slejām medijos, kā arī dažādām sadarbībām studijā un uz skatuves, ierakstot sekojošos albumus un atskaņojot to materiālu koncertos, “The Field” pavisam nesen, septembrī, ir atgriezies ar savu svaigāko veikumu – albumu “Infinite Moment”. “Slieksnis pie kaut kā jauna radīšanas ir bijis jāpārkāpj un tas ir izdarīts,” atzinis pats Aksels Vilners. Sliekšņa viņā pusē klausītājus sagaida citāds “The Field”. Bez lišķīgas pūkainības un izlikšanās, taču tik un tā sirsnīgs, melanholijas un cerību pilns vienlaikus. Tāds, kas patīk gan krautroka, gan laikmetīgās ambientās mūzikas cienītājiem un... visiem citiem arī! Taču – vai tā nav bijis ar katru viņa ierakstu?

Jau drīzumā tiks izziņoti citi mūziķi, kuri pievienosies “The Field” uz teātra nama “Jūras vārti” Jaunās zāles skatuves.

Biļetes uz Vecgada pasākumu 29. decembrī Ventspilī iepriekšpārdošanā nonāks ceturtdien, 15. novembrī, plkst. 12:00. Tās būs nopērkamas gan “Jūras vārtu” kasē, gan citviet “Biļešu servisa” tīklā. Tikai pirmās 30 biļetes pieejamas par īpašu cenu – 7.00 EUR.

Ņemot vērā koncerta norises vietas ietilpību, pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu