"Smart-ID" lietotāji var elektroniski parakstīt dokumentus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: play.google.com

Turpmāk digitālās autentifikācijas sistēmas "Smart-ID" lietotāji varēs elektroniski parakstīt dokumentus, informēja sistēmas uzturētāja informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SK ID Solution" pārstāvji.

Kompānijas pārstāvji norādīja, ka "Smart-ID" lietotāji var parakstīt jebkuru dokumentu, jo "Smart-ID" ir saņēmis augstāko drošības pakāpi - QES, kas ir vienlīdzīgs apliecinājums ar roku rakstītam parakstam. ""Smart-ID" lietotāji var legāli parakstīt jebkuru dokumentu, un tam jābūt atzītam visā Eiropas Savienībā," uzsvēra kompānijā.

Jaunā paraksta sistēma ieviesta no šā gada 8.novembra.

"Smart-ID" elektroniskie paraksti ir pieejami bez maksas, neierobežotā daudzumā, un lietotni var lejupielādēt visās operētājsistēmas "Android" vai "iOs" viedierīcēs. Baltijas valstīs patlaban ir vairāk nekā 1,3 miljoni "Smart-ID" lietotāju, kas ik mēnesi veic vairāk nekā 20 miljonu darbību.

"SK ID Solutions" specializējas starptautiskos e-identitātes risinājumos. Kompānijas risinājumi izmantoti gandrīz 1000 organizācijās, kas sniedz finanšu, veselības aprūpes, izglītības un dažādu citu privātā un valsts sektora e-pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu