FKTK piespriedusi 71 150 eiro sodu "Transact Pro"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piespriedusi 71 150 eiro sodu "Transact Pro", pavēstīja komisijā.

FKTK informēja, ka komisija, "Transact Pro" un Marks Moskvins ir noslēguši administratīvo līgumu, vienojoties par veicamajiem uzlabojumiem elektroniskās naudas iestādes iekšējās kontroles sistēmā, novēršot FKTK pārbaudē konstatētos trūkumus. Līgumā arī paredzēts piemērot "Transact Pro" soda naudu 71 150 eiro apmērā un izteikt brīdinājumu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomas pārraudzību atbildīgajam valdes loceklim Moskvinam.

Soda nauda un brīdinājums ir piemērots, jo "Transact Pro" pārbaudē FKTK konstatēja, ka finanšu iestāde nebija izveidojusi tādu savas darbības riskiem atbilstošu iekšējās kontroles sistēmu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā, kas nodrošinātu pietiekami efektīvu iekšējās kontroles sistēmas darbību atbilstoši Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma prasībām, tādējādi pieļaujot šā likuma un tam pakārtoto normatīvu pārkāpumus.

Pieņemot lēmumu par administratīvā līguma slēgšanu un soda naudas apmēru, FKTK ņēmusi vērā, ka "Transact Pro" sadarbojās ar FKTK administratīvās lietas ietvaros, tostarp labprātīgi apņēmās novērst konstatētos pārkāpumus un sāka darbu pie trūkumu novēršanai paredzēto pasākumu izpildes.

Administratīvajā līgumā FKTK un "Transact Pro" ir vienojušās par turpmākajiem pasākumiem, ko "Transact Pro" apņemas noteiktajos termiņos pilnībā izpildīt, lai novērstu pārbaudē konstatētos pārkāpumus, pilnveidotu iekšējās kontroles sistēmu un stiprinātu tās darbības efektivitāti.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Transact Pro" apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,644 miljoni eiro, kas ir par 9,7% mazāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 14,8% un bija 5,821 miljons eiro. Vienlaikus pagājušajā gadā "Transact Pro" izmaksāja ārkārtas dividendes 1,2 miljonu eiro apmērā.

"Transact Pro" ir "MasterCard Europe" un "VISA Inc." pilntiesīgs dalībnieks. "Transact Pro" reģistrēts 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir viens miljons eiro, un tā īpašnieki ir Moskvins (90,2%) un Maksims Jaroševskis (9,8%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu