Lauksaimnieki vērtēs JKP piedāvājumu lauksaimniecības turpmākajai attīstībai (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdien, 14.novembrī Zemkopības ministrijā notiks ikmēneša Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulce, kurā lauksaimnieki izvērtēs "Jaunās konservatīvās partijas" (JKP) vadītāja un premjera amata kandidāta Jāņa Bordāna piedāvājumu lauksaimniecības turpmākajai attīstībai, aģentūru LETA informēja LOSP.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un Zemkopības ministrijas (ZM) Lauku attīstības atbalsta departamenta direktore Liene Jansone sapulcē informēs par gaidāmajām aktualitātēm lauksaimniecībā un mežkopība 2019.gadā.

Tāpat, piedaloties Valsts augu aizsardzības dienestam, plānots runāt par plānotajām izmaiņām laukkopībā, dārzkopībā un augkopībā 2019.gadā.

Sapulcē plānots runāt arī par citiem jautājumiem.

Kā ziņots, JKP piektdien, 9.novembrī nosūtīja potenciālajiem koalīcijas partneriem savu priekšlikumu par topošās valdības darbiem. JKP arī iepriekš piedāvājusi iespējamu darbu plānu, bet šis piedāvājums ir papildināts un mainīts. Kopumā JKP piedāvātais valdības darba plāns ir uzrakstīts uz 13 lapām un tajā ir 15 sadaļas.

JKP jaunajā priekšlikumā norādīts, ka tuvāko divu gadu laikā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamais minimums pensijām sasniegs 500 eiro mēnesī, bet minimālā pensija - 200 eiro mēnesī. Tāpat jaunajā plānā saglabāts ierosinājums neapliekamo minimumu paaugstināt vismaz līdz 500 eiro mēnesī. Starp risinājumiem ilgtspējīgai attīstībai jaunajā plānā minēts, ka jāievieš taras depozīta sistēma, kā arī jāveicina atkritumu šķirošana un pārdale.

Budžeta stabilitātes kontekstā ir jāsaglabā 1% no sociālajām iemaksām novirzīšana veselības aprūpei, tādējādi papildinot veselības finansējumu un motivējot iedzīvotājus iesaistīties nodokļu maksāšanā, uzsver JKP. Piedāvājumā par darbiem arī iekļauts solījums nodokļus būtiski grozīt tikai reizi četros gados, proti, vienā Saeimas sasaukumā būtu iespējamas tikai vienas būtiskas nodokļu sistēmas izmaiņas, lai dotu iespēju ekonomikai piemēroties pārmaiņām.

Tāpat darba plānā iekļauta iecere veikt "pārdomātu administratīvi teritoriālo reformu", nodrošinot ekonomiski spēcīgu vietējo pašvaldību veidošanu, kas atbilstu likuma prasībām. "Rūpēsimies, lai pamatpakalpojumi būtu pieejami iedzīvotājiem pēc iespējas tuvāk to dzīvesvietai. 2021.gada pašvaldību vēlēšanām ir jānotiek reformētajās pašvaldībās," uzsvērts valdības darba plāna piedāvājumā. JKP arī plāno saglabāt piecus plānošanas reģionus, to koordinējošo lomu pastiprinot ar Ministru kabineta ieceltiem prefektiem.

Plānā ir arī sadaļa "Bezkompromisu tiesiskums un likuma vara". Lai apkarotu korupciju un sargātu valsts drošību, JKP iecerējusi padarīt efektīvāku drošības iestāžu darbu. Tāpat JKP rosina izveidot atsevišķu tiesu specializāciju ekonomisko un finanšu noziegumu jomā, stiprināt tiesu priekšsēdētāju un virsprokuroru nozīmi un atbildību. Pēc politiķu domām, nepieciešams paaugstināt tiesnešu kvalifikāciju un specializāciju un plašāk izmantot ārpustiesas strīdu izskatīšanas veidus: šķīrējtiesas un mediāciju. JKP arī atbalstītu sīko noziegumu dekriminalizāciju.

Plānā ir arī citi priekšlikumi un sadaļas par latviešu valodu un diasporu, kultūru, neatkarīgiem medijiem, satiksmi un transporta nozari, obligātās iepirkumu komponentes (OIK) mazināšanu, stabilu finanšu sektoru, uzņēmējdarbībai draudzīgu vidi un citi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu