CNN sūdz tiesā Trampu par žurnālista caurlaides anulēšanu (2)

LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
CNN žurnālists Džims Akosta
CNN žurnālists Džims Akosta Foto: Reuters/ScanPix

Telekanāls CNN iesūdzējis tiesā ASV prezidentu Donaldu Trampu un vairākus prezidenta palīgus, pieprasot nekavējoties atjaunot žurnālistam Džimam Akostam piekļuvi Baltajam namam.

Akosta ir CNN Baltā nama korespondents, taču viņa preses caurlaide pagājušajā nedēļā tika anulēta.

CNN prasībā tiesā apgalvo, ka Baltais nams, liedzot Akostam piekļuvi, ir pārkāpis Akostas un CNN tiesības, ko nosaka ASV konstitūcijas pirmais un piektais labojums.

Gan Akosta, gan CNN ir prasītāji šajā lietā.

Prasība vērsta pret sešiem cilvēkiem: Trampu, Baltā nama administrācijas vadītāju Džonu Kelliju, Baltā nama preses sekretāri Sāru Sandersu, Kellija vietnieku komunikācijas jautājumos Bilu Šainu, Slepenā dienesta vadītāju Džozefu Klensiju un Slepenā dienesta aģentu, kurš pagājušajā trešdienā atņēma Akostam preses caurlaidi.

Pagājušo trešdien uzreiz pēc aizlieguma Akostam ieiet Baltā nama teritorijā Sandresa aizstāvēja administrācijas lēmumu, apgalvojot, ka prezidenta preses konferencē žurnālists uzvedies neatbilstoši. CNN noraidīja šos apgalvojumus un uzstāja, lai Akostam tiek atjaunota pieeja Baltajam namam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu