Pāri, kas savu dēlu nosaucis par godu Hitleram, Lielbritānijā tiesā par dalību aizliegtā organizācijā (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS.com/Scanpix

Lielbritānijā tiesas priekšā par dalību aizliegtā galēji labējā organizācijā “National Action” (”Nacionālā rīcība”) šonedēļ stājies kāds pāris, kas savu dēlu nosaucis par godu Ādolfam Hitleram, ziņo aģentūra “Reuters”.

22 gadus vecais Adams Tomass un 38 gadus vecā Klaudija Patatasa par sava dēla otro vārdu izvēlējušies vārdu “Ādolfs”, tādējādi vēloties paust apbrīnu nacistiskās Vācijas fīreram Hitleram.

Lielbritānijas policijas rīcībā iepriekš bija nonākuši attēli, kurā pāris redzams kopā ar savu dēlu un nacistiskās Vācijas karogu.

Tomass ar savu dēlu fotografējies, ģērbies arī Kukluksklana tērpā.

Kopā ar Tomasu un Patatasu tiesas priekšā stājies arī 27 gadus vecais Daniels Bogunovičs.

Foto: SWNS.com/Scanpix

Viņi tiek tiesāti par dalību galēji labējā organizācijā “National Action”.

Šī organizācija Lielbritānijā tika aizliegta pēc tam, ka tās biedri atzinīgi izteicās par Lielbritānijas parlamenta deputātes Džo Koksas slepkavību, ko 2016.gadā pastrādāja ar nacisma idejām apsēsts vienpatis.

Policija secinājusi, ka pēc aizlieguma “National Action” nogāja pagrīdē un turpināja darbību.

Arī Tomass, Patatasa un Bogunovičs turpināja ticēt organizācijas sludinātajam neonacisma pasaules skatījumam, turpināja komunicēt ar citiem organizācijas biedriem un rīkoja sanāksmes, lai nodrošinātu “National Action” darbības turpināšanos.

Policija arī izsver, ka “National Action” biedri ir ne tikai rasistiski fanātiķi, bet viņi arī izveidojuši bīstamu un labi strukturēt organizāciju, kuras mērķis ir izplatīt neonacisma ideoloģiju un veicināt rasistiskus nemierus Lielbritānijā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu